назад

Обговорено питання співпраці щодо протидії торгівлі людьми, попередження насильства в сім’ї

IMG 20170427 11484227 квітня 2017 року в. о. начальника Регіонального центру з надання БВПД в області Володимир Ковальчук взяв участь у засіданні методичної ради при Івано-Франківському обласному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, де одним із питань порядку денного було посилення роботи ЦСССДМ щодо протидії торгівлі людьми, попередження насильства в сім’ї.

Директори районних та міських ЦСССДМ, які взяли участь у нараді, говорили про соціально-профілактичну роботу (психологічні, соціально-побутові, соціально-педагогічні, медичні, інформаційні і юридичні послуги), спрямовану на запобігання потраплянню у складні життєві обставини сімей, дітей та молоді, принципи діяльності фахівців закладів соціального обслуговування у спілкуванні із людьми, які потерпають від домашнього насильства.

Виступаючи перед учасниками методичної ради, Володимир Ковальчук зазначив, що у системі безоплатної правової допомоги області тема протидії насильству не є новою. Відповідну правопросвітницьку роботу уже проводять фахівці місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги, які функціонують в області з вересня 2016 року. Спеціалісти Івано-Франківського, Калуського, Коломийського місцевих центрів з надання БВПД роз’яснюють з позицій законодавства учасникам цільових груп (жінки, діти) про юридичні важелі впливу на кривдника та надають поради, як запобігти та убезпечити себе від проблеми насильства у сім’ї.

Володимир Ковальчук зробив основний акцент на налагодженні тісної співпраці із соціальним службами, які здійснюють соціальний супровід осіб, що потрапили у складні життєві обставини та стали жертвами насильства у сім’ї. Зокрема, він звернув увагу на затверджений КМУ № 113-р від 24.02.2016 року Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека”. Володимир Ковальчук запропонував розробити цілісну систему спільних заходів закладів соціального обслуговування та місцевих центрів з надання БВПД області для проведення соціальної та правопросвітницької роботи із сім’ями, дітьми та молоддю. Він висловив сподівання, що така спільна діяльність сприятиме покращенню вирішенню соціальних та інших проблем кризових сімей.

 

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

 

Місцеві центри з надання БВПД працюють за адресами:

            Івано-Франківський місцевий центр з надання БВПД

вул. Франка 4, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (0342) 55-90-66

Е-mail:frankivsk1.frankivsk@legalaid.gov.ua

            Калуський місцевий центр з надання БПВД

вул.С. Бандери, 18, м. Калуш.

Телефон: (03472) 6-66-93

Е-mail:kalush.frankivsk@legalaid.gov.ua

            Коломийський місцевий центр з надання БВПД

вул. Адама Міцкевича, 2, м. Коломия.

Телефон: (03433) 4-63-76

Е-mail:kolomyya.frankivsk@legalaid.gov.ua

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)


{gallery}pictures/2017.05.03_засідання{/gallery}