назад
04.10.17

Обговорили ситуацію із забезпеченням прав засуджених на безоплатну вторинну правову допомогу

фото11     Про проблеми, які виникають із отриманням безоплатної вторинної правової допомоги засудженими, та способами їх вирішення говорили у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області.

     У середу, 4 жовтня, відбулася зустріч Наталії Стьопіної, директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області, з Оксаною Кізаєвою, регіональною координаторкою взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Хмельницькій області. До розмови також долучилися заступниця директора регіонального центру Олена Варфоломєєва та начальниця відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Катерина Топольницька.

фото22

     Під час зустрічі обговорили порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги засудженим, труднощі, які виникають при забезпеченні права таких осіб на безоплатну вторинну правову допомогу, та шляхи їх подолання. Як один зі способів поліпшити ситуацію визначили спільні виїзди регіонального координатора та фахівців центрів з надання БВПД в установи відбування покарань.

     Довідково:

     Мережу регіональних координаторів взаємодії з громадськістю створено з метою забезпечення взаємодії Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з громадянами та представниками інститутів громадянського суспільства на регіональному рівні. Створення мережі регіональних координаторів взаємодії з громадськістю обумовлено необхідністю оперативно реагувати на порушення прав та свобод людини і громадянина.

     Регіональні координатори взаємодії з громадськістю здійснюють свою діяльність в рамках підписаного з Асоціацією українських моніторів дотримання прав людини в діяльності правоохоронних органів Меморандуму, яким передбачено сприяння розвитку мережі регіональних координаторів Уповноваженого за сприяння та підтримки Програми розвитку ООН в Україні.

     Положення про регіональні представництва Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

*   *   *

     Нагадаємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: вул. Свободи, 70, офіс 222, м. Хмельницький, 29000; тел. 0382 720-168, 720-169. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.