назад

Обговорюємо окремі важливі питання правової освіти буковинців та її розвиток

2017 06 08R107 червня 2017 року у приміщенні Чернівецької обласної державної адміністрації відбулося планове засідання обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення (ОМКМР).

Згідно порядку денного учасники засідання розглянули питання щодо соціального захисту дітей-переселенців та дітей, батьки яких перебували в зоні АТО, організації виховної та правоосвітньої роботи в навчальних закладах області упродовж 2016-2017 навчальних років, а також щодо дотримання законодавства з питань надання населенню субсидій.

Окрему увагу було приділено заслуховуванню звіту про підсумки роботи Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Участь у засіданні взяли директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правоовї допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну, директор Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Усатий, начальник служби у справах дітей Чернівецької обласної державної адміністрації Матвієва Ю., директор Департаменту освіти і науки Чернівецької обласної державної адміністрації Оксана Палійчук, заступник директора Департаменту соціального захисту населення Чернівецької обласної державної адміністрації Юрій Півень, члени ОМКМР.

За результатами засідання взято до уваги інформацію доповідачів із питань порядку денного та розроблено проект рекомендацій по кожному із них. Зокрема, за ініціативою директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правоовї допомоги у Чернівецькій області Аркадія Мунтяну було погоджено пропозицію щодо включення до програми «Турбота» питання надання матеріальної допомоги громадянам, які є суб’єктами БВПД, для сплати судового збору. Запропонована рекомендація було підтримана усіма учасниками ОМКМР.

Додатково, Кельменецькому місцевому центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги рекомендовано долучитися до проведення спільних рейдів, інших заходів із службою у справах дітей, районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, а також продовжити роботу із розширення мережі дистанційних пунктів та співпраці із суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги.

Довідково! Обласна міжвідомча координаційно-методична рада з правової освіти населення утворена для забезпечення взаємодії органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, об’єднань громадян, навчальних закладів та закладів культури, наукових установ, видавництв та видавничих організацій, засобів масової інформації у сфері правової освіти населення, а також надання відповідної методичної допомоги.

Контактна інформація! Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області знаходиться за адресою: м. Чернівці, вул. В. Аксенина, 5. Контактний телефон: (0 372) 55 31 38.

Кельменецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Кельменці, вул. Довженка, 9. Контактний телефон: (0 3732) 2 02 01.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).