назад

Обговорюємо з партнерами старт проекту “Сімейні радники”

Разом допомагати вирішувати сімейні проблеми громадян. Саме з такою метою, 25 червня 2019 року, у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області відбулася робоча зустріч під головуванням директора Наталії Смолярчук із партнерами – начальником Головного територіального управління юстиції у Волинській області Валентином Кухариком, керівником ГО «Велес+» Віктором Вальчуком та практичним психологом Академії рекреаційних технологій і права Аллою Кулик.

Присутні обговорили питання запровадження на Волині спільної ініціативи Міністерства юстиції України та Координаційного центру з надання правової допомоги «Сімейні радники», що спрямована на забезпечення захисту прав громадян у сфері сімейного права.

Так, уже найближчим часом відповідний проект буде презентовано на Волині, зокрема, в обласному центрі. Він є доволі важливим для регіону, оскільки багато краян потерпають від домашнього насильства, насильства за ознакою статі, булінгу, кіднепінгу тощо. Сімейні радники, які будуть співпрацювати з юристами системи безоплатної правової допомоги, фахівцями управління юстиції, представниками соціальних служб та відомств, а також із психологами допоможуть громадянам віднайти механізми вирішення їх повсякденних потреб та проблем у правовий спосіб.