назад

1 internatДля підвищення рівня правової обізнаності серед дітей та молоді, а також правового виховання школярів, за ініціативою Громадської правозахисної організації «Егіда-Запоріжжя» та  Координаційної ради молодих юристів при Головному територіальному управлінні юстиції у Запорізькій області у співпраці з Бердянським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у КЗ «Бердянська загальноосвітня школа-інтернат» відбувся правопросвітницький захід.

3 червня 2016 року, в рамках проекту  «Доступна правова допомога в Запорізькій громаді» Канадського бюро міжнародної освіти, завдяки грантовій програмі «Інтеграція первинної та вторинної правової допомоги на рівні територіальних громад» до вихованців КЗ «Бердянська загальноосвітня школа-інтернат» завітали  представники ГПО «Егіда-Запоріжжя», голова Кооординаційної ради молодих юристів при ГТУЮ у Запорізькій області Наталя Богомолова, від Бердянського центру з надання БВПД були присутні директор центру Геннадій Бородатий, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Христина Подопригорова  та головний спеціаліст цього відділу Кристина Андрєєва, в.о. начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Вікторія Донцова. Також у заході прийняли участь представники Бердянського відділу поліції ГУНП в Запорізькій області, відділу молодіжної превенції Управління з превентивної діяльності ГУНП в Запорізькій області та громадської приймальні Української Гельсінської Спілки з прав людини у Запорізькій області.

Учні 9-11 класів приймали участь у змаганні «Інтелектуальний спаринг: «Правий?» «Так». Не лише команди, а й всі присутні мали змогу приймати участь у конкурсах та показати свої знання українського та міжнародного законодавств.

Директора Бердянського МЦ Геннадія Бородатого було запрошено до експертної комісії, що нараховувала бали командам, а фахівців центру  Кристину Андрєєву і Вікторію Донцову залучили як помічників команд.

Геннадій Бородатий, на правах члена експертної комісії змагань, поінформував школярів щодо їх прав та обов’язків, роз’яснив принципи роботи системи безоплатної вторинної правової допомоги та розповів про можливість отримання правової допомоги через Skype-зв’язок, зв’язавшись зі спеціалістами центру через мережу Інтернет.

По закінченню заходу учасників команд та найактивніших вболівальників було нагороджено  приємними подарунками та солодощами. Всі присутні були в захваті від конкурсів, за які подякували організаторам свята.

Такі  просвітницькі заходи для підростаючого покоління, яке є майбутнім нашої держави, мають дуже велике значення, бо прищеплюють позитивне ставлення до права та держави, формують почуття поваги до таких цінностей, як справедливість, свобода та рівність.

Також, користуючись нагодою, було налагоджено Skype-зв’язок між Бердянським МЦ з надання БВПД та КЗ «Бердянська загальноосвітня школа-інтернат». Відтепер якісну правову допомогу діти та викладачі зможуть отримати завдяки мережі Інтернет.

2

3 internat

За отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до Бердянського місцевого центру з надання БВПД, який знаходиться за адресою:

Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/Богуславського, 8,  1-й поверх (будівля санепідемстанції)

Телефони: (06153) 4-89-42, (06153) 4-89-43, 0950209918, 0960079909,

ел.пошта:  berdyansk.zaporizhya@legalaid.gov.ua, Skype: berdyansk_center.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно)