назад
24.11.16

Обізнаний – значить озброєний

231116naradadracsduk

Під таким гаслом проведено ряд заходів фахівцями відділу «Диканське бюро правової допомоги» Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Так, 23 листопада 2016 року у приміщенні Диканського районного відділу ДРАЦС ГТУЮ у Полтавській області, за участі начальника відділу «Диканське бюро правової допомоги» Олександра Олійника, відбулася інформаційна екскурсія для учнів старших класів Диканської гімназії імені М.В.Гоголя.

 Школярі дізналися про конституційне право громадян на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права та систему безоплатної правової допомоги в Україні.

Також Олександр Олійник разом з начальником Диканського районного відділу ДРАЦС Наталією Россохою та спеціалістом по реєстрації Диканської селищної ради провели нараду, в ході якої обговорили новели законодавства в щодо реєстрації місця проживання осіб, зокрема новонароджених.

23 листопада 2016 року у приміщенні Диканської районної бібліотеки для дітей відбувся семінар для працівників сільських бібліотек Диканського району.

Участь у заході взяв начальник відділу «Диканське бюро правової допомоги» Олександр Олійник, який поінформував  присутніх про послуги, які можна отримати звернувшись до  бюро правової допомоги, зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, підстави і порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги. Обговорено можливі напрямки співпраці, зокрема шляхом організації на базі сільських бібліотек району дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги в режимі скайп-зв’язку.231116seminarbiblduk

В результаті досягнуто домовленості, що працівники бібліотек району будуть поширювати отриману інформацію серед своїх клієнтів, а також забезпечать можливість громадянам дистанційно отримати безоплатну правову допомогу.