назад
04.12.17

Обмін досвідом фахівців системи безоплатної правової допомоги

SuM 171203 01З метою вивчення досвіду колег , а також поділитися власними здобутками фахівці Сумського місцевого центру Наталія Шестерніна, Андрій Качанов та Олена Бондар здійснили візит до Чернігівського місцевого центру з надання БВПД.

Під час візиту мали можливість ознайомитися з організацією роботи Чернігівського центру з надання безоплатної правової допомоги, говорили про спільні потреби в системі та нові можливості. Директор Чернігівського центру Володимир Бобруйко зазначив, що за період роботи Центру була напрацьована позитивна практика правового консультування та врегулювання спірних питань, з якими звертаються громадяни. Однією з основних категорій клієнтів, які отримують вторинну правову допомогу, є учасники АТО та внутрішньо переміщені особи.

SuM 171203 02

SuM 171203 03

Андрій Качанов розкрив механізм здійснення представництва на прикладі роботи Сумського МЦ, також проаналізували практику роботи Центрів з адвокатами.

SuM 171203 04

Крім того, обговорили складнощі, які виникають у процесі надання правових консультацій клієнтам, здійснення представництва інтересів клієнтів у суді, про планування та реалізацію правопросвітницьких заходів. Обговорили інформаційну кампанію серед населення в рамках Всеукраїнського проекту «Я маю право».
Результатом зустрічі стали позитивні та емоційно-насичені враження, активний обмін напрацьованого матеріалу як в роботі з адвокатами, в здійсненні первинного консультування клієнтів, так і в правопросвітницькому напрямку.

Також доторкнулися до частини нашої історії  через Чернігівську землю, її історичні місця, архітектурні споруди та духовні пам’ятки. Вразив Чернігів своїм комфортом та гостинністю, спокійним життям. Дійсно, ми опинилися в полоні легенд та давньої історії.