назад
25.07.17

Обмін досвідом щодо надання статусу учасника АТО в Лебедині

OkM 2017 07 21 2 1 121 липня начальник Лебединського бюро правової допомоги Сергій Іванов провів робочу зустріч з працівниками Лебединського військкомату, на якій відбувся обмін досвідом між двома установами щодо порядку надання статусу учасника АТО та реалізації прав та пільг передбачених для учасників АТО.

Було обговорено, що основною умовою для отримання статусу учасника бойових дій є те, що вони захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції.

Учасниками бойових дій також можуть визнати цивільних осіб з числа працівників підприємств, установ, організацій, які залучалися та брали безпосередню участь в антитерористичній операції в районах її проведення у порядку, встановленому законодавством.

OkM 2017 07 21 3 1

Сергій Іванов розповів присутнім інформацію щодо отримання безоплатної правової допомоги, гарантованої державою. Звернув увагу на Закон України «Про безоплатну правову допомогу» у частині розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. «Зокрема,

безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»,надається не лише з питань їх соціального захисту, а з будь-яких інших питань», розповів працівник бюро.

 

Лебединське бюро правової допомоги: пл. Соборна, 29; т. (05445) 2-14-12.