назад

43706057 2180399172004838 5241715728855334912 nЗ метою обміну досвідом та прикладами кращих практик в наданні безоплатної правової допомоги до Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Тернопільській області завітали колеги з Хмельниччини.

Здійснення таких робочих поїздок сприяє створенню ефективної системи управління правовими знаннями та розвитку людського потенціалу правничої спільноти.

Робоча нарада з фахівцями центру стала вдалим початком знайомства та сприяла позитивному обміну досвідом. Працівники системи БПД Тернопільщини розповіли про порядок організації роботи у їх відділах та мали змогу дізнатися, як це відбувається у колег Хмельницької області.

Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Хмельницькій області Олена Варфоломєєва зазначила, що проведення таких робочих зустрічей дає змогу ділитися позитивним досвідом роботи між регіонами, та покращити роботу системи безоплатної правової допомоги.

43753061 489075194945716 1812039430802767872 n

Заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області Світлана  Бандура відмітила, що це дає можливість з’ясувати спільні проблеми та нові шляхи у пошуку дієвих механізмів вирішення проблемних питань, які виникають під час роботи.

Результатом зустрічі стали позитивні та емоційно-насичені враження, активний обмін напрацьованого матеріалу. Обговорено ці та інші питання:

організація надання безоплатної вторинної правової допомоги суб’єктам права на неї, визначеним у пунктах 3-7 частини першої статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу»;

проведення щоквартальної звірки відомостей щодо кількості переданих та зареєстрованих повідомлень про випадки затримання осіб із суб’єктами подання інформації у порядку, затвердженому спільним наказом Мін’юсту, МВС, Міноборони, Мінфіну, СБУ відповідно до вимог п. 10 Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання, адміністративного арешту або застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою;

складання графіків цілодобових чергувань працівників та адвокатів;

збір, аналіз та узагальнення статистичної інформації про надання безоплатної вторинної правової допомоги;

опрацьовування переданих місцевими центрами актів надання безоплатної вторинної правової допомоги;

окремі моменти ведення бухгалтерського обліку фінансово-господарської діяльності, складання фінансової, бюджетної та статистичної звітності;

моніторинг дотримання адвокатами стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги.

На завершення заходу, після обговорення учасниками усіх поставлених питань, заступник директора Регіонального центру Тернопільської області Світлана  Бандура та  заступник директора Регіонального центру Хмельницької області Олена  Варфоломєєва підвели підсумки робочої зустрічі та побажали працівникам центрів успіхів та життєвої наснаги у їх професійній діяльності.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).