назад

Обмін досвідом – запорука ефективного функціонування системи безоплатної правової допомоги

244-1Можливість презентувати свій досвід і запозичити найкращі напрацювання колег. Із цієї метою Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області відвідали одразу дві делегації – із Львівської та Хмельницької областей.

Незважаючи на багато напрацювань, перед системою безоплатної правової допомоги час від часу постають нові виклики. Долати їх допомагає постійний розвиток, ознайомлення з передовими практиками, запозичення досвіду у колег та партнерів. З цією метою до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області 20 листопада 2018 року завітали колеги із Хмельницької області. Представниць Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області та Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги ознайомили з роботою відділів. Вони отримали відповіді на запитання, які їх цікавили.

244-2

Візит ще однієї делегації – цього разу із Львівської області – відбувся 21-22 листопада 2018 року. Задля того, щоб отримати досвід від колег з робочим візитом Чернівці відвідали представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області, а також трьох місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Львівщини. Фахівці озвучили актуальні питання, які їх цікавили; мали змогу запозичити напрацьований досвід.

244-3

Зацікавила колег і робота контакт-центру, який є структурним підрозділом Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області. Цілодобово оператори всеукраїнського контакт-центру системи безоплатної правової допомоги отримують дзвінки від дозвонювачів з різних областей України.

244-4

На завершення – обмін досвідом та ознайомча екскурсія ще й у Чернівецькому місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

«Ми вдячні нашим колегам із Львівської та Хмельницької областей, оскільки вони приїхали не лише, щоб перейняти наш успішний досвід, а й щоб поділитись власними напрацюваннями, баченням розвитку системи безоплатної правової допомоги, досвідом організації надання безоплатної вторинної правової допомоги», – зауважив директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадій Мунтяну.

«Обмін досвідом надзвичайно важливий, оскільки дає змогу почерпнути у колег щось абсолютне нове, зокрема IT-інновації. До прикладу, нас зацікавила програма «Черговий адвокат». Вона дозволяє забезпечити рівномірний та прозорий розподіл доручень для надання безоплатної вторинної правової допомоги у кримінальних провадженнях та у разі адміністративного затримання. Це, направду, – супер, бо виключається людський фактор і з корупційної точки зору у такому разі – жодних ризиків», – зазначила заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області Віра Іськович.

На думку представників делегацій, налагодження взаємодії між колегами з різних областей сприятиме не лише покращенню роботи відповідних місцевих центрів, а й системи безоплатної правової допомоги загалом.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).