назад
08.10.15

Обвинуваченого у вбивстві визнано невинуватим: справа адвоката на Дніпропетровщині

GorinПідзахисного адвоката Олексія Горіна, який у судовому порядку довів невинуватість свого клієнта, виправдано у вчиненні особливо тяжкого злочину.
 
Адвокат Олексій Горін  за дорученням Регіонального центру з надання БВПД у Дніпропетровській області № 004-0009166 від 07.03.2014 року здійснював захист від обвинувачення підзахисного, справа якого розглядалася у Саксаганському районному суді м. Кривого Рогу (ЄРДР №1201504075000968). Підзахисний обвивинувачувався у скоєнні злочину, передбаченого ст. 115 ч.1 Кримінального кодексу України (умисне вбивство) – особливо тяжкий злочин, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років.

Поки тривав судовий розгляд, а це 28 засідань упродовж 2 років, підзахисний перебував під вартою. При цьому докази у справі зібрані з порушенням Кримінального процесуального кодексу, були суперечливими та недостатніми для доведення вини клієнта, що вдалося довести адвокату Горіну у судовому порядку.

Принципова правова позиція колегії Саксаганського суду та активні дії адвоката, який зміг виявити недоліки слідства та довести невинуватість обвинуваченого, забезпечили законність прийняття рішення та справедливість у відношенні підзахисного. За недоведеністю вчинення обвинуваченим кримінального правопорушення вдалося досягти виправдувального вироку. Запобіжний захист у вигляді тримання під вартою був негайно припинений, а людину звільнили з-під варти в залі суду (Вирок Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу від 19.08.2015).

Оскарження стороною обвинувачення вироку суду першої інстанції розглядатиметься у Апеляційному суді Дніпропетровської області.

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter