назад

Об’єднання зусиль надавачів правової допомоги Рівненщини

1

Процес об”єднання зусиль надавачів правової допомоги Рівненщини закріплений в положеннях Меморандуму про співробітництво.

13.09.2018 року згаданий Меморандум спільно з Регіональним центром з надання БВПД підписали голова Ради адвокатів Сергій Удовиченко, голова відділення Асоціації правників України Алла Філатова, начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук. Метою даного Меморандуму є розвиток чотирьохстороннього співробітництва в межах відповідних функцій та повноважень, провадження культурної, освітньої та наукової діяльності в сфері права, розвиток громадянського суспільства, захист прав та законних інтересів людини.

Після підписання Меморандуму для адвокатів та працівників системи БВПД фахівцями ГТУЮ проведено семінар з ряду питань державної реєстрації.

2

Виконувач обов’язків заступника начальника Управління державної реєстрації – начальника відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань ГТУЮ у Рівненській області Галина Кирилюк поінформувала присутніх про правові аспекти державної реєстрації та особливості правового регулювання діяльності громадських об’єднань а також про порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

3

Начальник відділу взаємодії з суб’єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Управління державної реєстрації ГТУЮ у Рівненській області Олена Медведюк звернула увагу на особливості користування інформацією з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

4

Головний спеціаліст відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації Управління державної реєстрації ГТУЮ у Рівненській області Раїса Прокоп’юк довела учасникам семінару процедуру державної реєстрації прав на об’єкти нерухомого майна а також оскарження рішень, дій або бездіяльності у сфері державної реєстрації прав у позасудовому порядку.