назад
12.09.18

Один день вирішує багато завдань на майбутнє!

SuM 180911 01Знаючи потреби, з якими до центрів правової допомоги та бюро звертаються громадяни,  можемо говорити про правовий запит громади. Процес формування правової свідомості не відбувається стихійно, в будь-якому випадку прищеплення правових знань потребує сторонньої допомоги та координованості. А підвищення рівня правових знань кожного індивіда вплине на стан правової свідомості всього суспільства.

Валентина Трошечко, директор Сумського місцевого центру з надання БВПД, на зустрічі з громадою Путивльщини, представниками влади як державної, так і місцевої говорила про перспективи подолання правової деформації кожного окремо та громади в цілому.

«Одним із основних напрямків діяльності нашого центру та бюро є правоосвітня діяльність серед населення. За мету ставимо налагодити партнерські стосунки  з уповноваженими представниками Мазівської та Бобинської територіальних громад Путивльського району, проведення ряду заходів спрямованих на формування практичних навичок застосування закону, навчити людей орієнтуватися в правовому полі.

Поетапне партнерство, спонукання широкого кола людей до правової самоосвіти, залучення підтримкою провайдерів щодо створення правового середовища – таким є наші завдання на найближчий час», – зазначила Валентна Трошечко.

Під час робочої зустріч з головою Путивльської районної ради Євгеном Южаковим розглянули та обговорили питання розробки та впровадження в районі програм правової освіти для громад села Мазівка та села Бобине Путивльського району. Обговорюючи засади правової політики, начальник служби у справах дітей Путивльської РДА Юрій Радін виступив ініціатором навчання секретарів сільських та селищних рад, а також працівників державних установ з питань процедури визнання фізичної особи недієздатною. В рамках програми в регіоні планується запустити «Школу правової освіти».

На базі Путивльської районної бібліотеки був проведений захід у форматі «Запитання – відповіді». Підняли питання створення школи волонтерів із залученням працівників бібліотеки. Зустріч пройшла за участі параюриста та громадського радника Путивльського району, голови громадської організації «СІМП» Ярослава Счастливцева. Параюрист, використовуючи власний досвід, наголосив на важливості правової грамотності, спонукав до самооствіти та розповів про ефективність навчання в Школі волонтерів.

SuM 180911 02

Крім того, директором центру та фахівцями Путивльського бюро правової допомоги було здійснено прийом громадян та правове консультування з актуальних правових питань.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Сумський місцевий центр –
40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1. тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Білопільське бюро правової допомоги –
41800, м. Білопілля, вул. Соборна, 53. тел. (05443) 9-10-87

Краснопільське бюро правової допомоги –
42400, смт Краснопілля, вул. Перемоги, 2. тел. (05459) 7-11-24, (05459) 7-11-74

Путивльське бюро правової допомоги –
41500, м. Путивль, пр-т Іоанна Путивльського, 46. тел. (05442) 5-48-44, (05442) 5-49-44

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, у межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.