назад

Офіси громадського захисту та зміни в системі оплати послуг: у Регіональному центрі відбувся семінар для адвокатів

gol

4 березня 2017 року у приміщенні Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області відбувся семінар-навчання для адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу.

Участь у заході взяли заступник директора Регіонального центру Сергій Іллюк, начальники відділів Світлана Бідюк та Світлана Бухтіярова, директор Рівненського місцевого центру Алла Негрей, а також адвокати, які співпрацюють з центрами з надання БВПД.

Питання, які обговорювалися на семінар-навчанні, стосувалися змін у системі оплати послуг та відшкодування витрат адвокатів, особливостей оформлення актів надання БВПД, а також створення офісів громадського захисту.

1

Зокрема, Сергій Іллюк наголосив на важливості проведення спільних заходів за участю працівників центрів з надання БВПД та адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу. Також він роз’яснив присутнім адвокатам зміни до Постанови Кабінету Міністрів щодо зміни в оплаті послуг та відшкодування витрат адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу». Окрім того, заступник директора звернув увагу присутніх на особливості оформлення актів з надання БВПД відповідно до Наказу Міністерства юстиції від 13 лютого №357/5 «Про внесення змін до форми акта надання безоплатної вторинної правової допомоги та додатків до нього.

2

Директор Рівненського МЦ Алла Негрей звернула увагу присутніх на організації надання БВПД місцевими центрами у цивільних та адміністративних справах. Також під час семінару відбулося обговорення проекту стандартів якості надання БВПД у цивільних та адміністративних справах.

Найбільш активну дискусію викликало обговорення моделі поступового залучення адвокатів ex officio до моделі офісів громадського захисту у кримінальних провадженнях. Нагадаємо, у Рівненській області впроваджуватиметься пілотний проект створення офісів громадського захисту.

3

Довідково. Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).