назад
01.09.16

Офіційне відкриття Погребищенського бюро правової допомоги

01 09 2016 4Сьогодні, 1 вересня,  відбулося офіційне відкриття Погребищенського бюро правової допомоги. Звернутися до Бюро може будь-яка людина, якщо у неї виникли проблеми, що стосуються цивільного, спадкового, земельного, трудового, сімейного права чи захисту прав дітей. Жоден громадянин, який звернеться до Бюро правової допомоги не залишиться без уваги та підтримки.

На урочисте відкриття Погребищенського бюро правової допомоги (м. Погребище, вул. Б.Хмельницького, 75) завітали директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Світлана Маліновська, директор Козятинського МЦ з надання БВПД Олександр Комар, головний бухгалтер Козятинського МЦ Наталія Драмарецька, голова Погребищенської районної ради Сергій Волинський, голова Погребищенської міської ради Анатолій Білик, голова Погребищенської районної державної адміністрації Іван Вінник, представники громадськості та ЗМІ. Участь у даному заході також взяли працівники Бюро: Петро Насінник, Тетяна Мельник, Аліна Савлук.01 09 2016 1

Директор Регіонального центру  з надання БВПД у Вінницькій області Світлана Маліновська  закцентувала увагу присутніх на доречності та актуальності  створення Бюро, зазначила, що Бюро правової допомоги є точкою активного поширення правової інформації та доступу до правових консультацій на рівні територіальних громад та соціально вразливих суспільних груп. Також, по закінченню урочистостей Світлана Маліновська провела прийом громадян.

Директор Козятинського МЦ з надання БВПД Олександр Комар також  привітав  усіх присутніх та зазначив, що надання безоплатної правової допомоги – це важливий соціальний проект, що реалізується урядом України та гарантує простим людям ефективний захист їх прав, а Погребищенське бюро правової допомоги є третьою ланкою у системі правової допомоги – і є  відділом Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

01 09 2016 201 09 2016 3

Загалом, сьогодні на Вінниччині відкрито 26 Бюро правової допомоги, які насамперед виконуватимуть функції правопросвітництва та надання первинної правової допомоги, що включає активне поширення правової інформації та забезпечення доступу до правових консультацій на рівні територіальних громад. А  соціально незахищеним категоріям громадян у Бюро надаватимуть і безоплатну вторинну правову допомогу, що включає складення процесуальних документів та представництво інтересів громадян в суді та перед іншими особами.01 09 2016 6

Крім цього у Бюро  правової допомоги громадяни матимуть доступ до усіх електронних сервісів Міністерства юстиції України.

Всі правові послуги у Бюро надаються кваліфікованими юристами та адвокатами, вони є безкоштовними для громадян, і отримати їх жителі територіальних громад  можуть практично за місцем свого проживання, що є запорукою створення рівних умов для доступу громадян до правосуддя.