назад
10.05.19

Олена Іпатенко прокоментувала юридичні наслідки зміни назви вулиці для її мешканців

O 02Провулок Зрошувальний, що у Таврійському мікрорайоні міста Херсона, перейменували на честь загиблого військовослужбовця Збройних Сил України Михайла Шульца. За таке рішення проголосували депутати на позачерговій сесії Херсонської міської ради 24 квітня поточного року.  Херсонці, які проживають на вказаному провулку, занепокоєні можливою майбутньою «паперовою тяганиною» з перереєстрацією їх місця проживання, зумовленою зміною назви провулку.
Знімальна група телекомпанії «Телеканал «Скіфія».Херсон» відреагувала на проблемну ситуацію, запросивши надати коментар незалежного юриста, яким стала заступнця директора Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Олена Іпатенко.

Фахівчиня системи БПД зазначає, що зміна назви вулиці не є зміною місця проживання і не тягне за собою необхідність перереєстрації місця проживання особи, а також внесення змін до документів про право власності на нерухоме майно.
     
«Перереєстрація місця проживання може відбуватися вже за власною ініціативою особи, наприклад, під час заміни паспорта, вклеювання фотокартки, зміни прізвища і так далі, тобто, коли в особи безпосередньо виникає така потреба» – зауважила юристка.
     
Чинним законодавством не передбачена необхідність внесення змін до документа про право власності на нерухоме майно у зв’язку з перейменуванням вулиці, на якій розміщена нерухомість. Усі установчі документи на нерухоме майно є чинними, тобто свідоцтво про право власності, про право на спадщину, договір купівлі продажу дарування тощо. Ніхто не має права вимагати їх заміни у власника.
     
Детальніше за посиланнями:
https://www.facebook.com/skifijantku/videos/443837063088607
https://www.youtube.com/watch?v=jHgB_6LqrOE