назад
21.03.19

Оленівська сільська рада стала центром правопросвітництва

photo 2019 03 15 08 36 28

15 березня 2019 року начальниця Козельщинського бюро правової допомоги Аліна Литовченко відвідала Оленівську сільську раду задля організації роботи мобільного пункту доступу до безоплатної правової допомоги та надання методичної допомоги посадовим особам установи.

         Аліна Литовченко розповіла присутнім про категорію осіб, які зобов’язані подавати електронну декларацію за 2018 рік, порядок подання декларації, з яких розділів складається декларація, порядок та умови використання посилених сертифікатів відкритого ключа, акредитовані центри сертифікації ключа, які надають послуги з отримання ключа, які існують типи декларацій, коли їх слід подавати і який звітний період вони охоплюють, інформація про суб’єкта декларування та членів його сім’ї, яка зазначається у декларації, яка інформація про об’єкти нерухомості заноситься до декларації, а також інші відомості, які необхідно відобразити в декларації, в тому числі: цінне рухоме майно (крім транспортних засобів), цінне рухоме майно – транспортні засоби, цінні папери, корпоративні права, зокрема інформація щодо юридичних осіб, кінцевим бенефіціарним власником (контролером) яких є суб’єкт декларування або члени його сім’ї, нематеріальні активи, доходи, у тому числі подарунки, грошові активи, фінансові зобов’язання, видатки та правочини суб’єкта декларування, особливості відображення роботи за сумісництвом, членства в організаціях та їх органах.photo 2019 03 15 08 36 37

Враховуючи те, що 2019-й – рік загальнонаціональних президентських і парламентських виборів, саме тому в рамках проекту «Я МАЮ ПРАВО!» та з метою реалізації правопросвітницької кампанії «Я МАЮ ПРАВО ГОЛОСУ!” керівниця бюро правової допомоги для посадових осіб Оленівської сільської ради провела правопросвітницький захід стосовно реалізації громадянами виборчого права.

Присутніх поінформували порядок проведення виборів Президента України, вимоги до кандидата на пост Президента України, проведення самого виборчого процесу.

Нагадуємо, що Козельщинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Козельщина, вул. Остроградського,75/15; тел.: (05342) 3-14-40.Прийом громадян щоденно з 09.00-18.00 без перерви. Субота, неділявихідний.