назад

Онлайн-семінар для бібліотекарів Шостка-Ямпіль

160427 31В ході скайп-зв’язку інтегратор Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлія Зацаринна ознайомила бібліотекарів Ямпільської центральної районної бібліотеки з основними аспектами реалізації права на безоплатну правову допомогу.

Онлайн-семінар на тему «Основні аспекти реалізація права на безоплатну правову допомогу в Україні» пройшов 22 квітня.

У ході заходу спеціаліст центру поінформувала присутніх про права громадян на безоплатну правову допомогу, порядок реалізації цього права, підстави і порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги та зазначила категорії осіб, які мають право на таку допомогу, а також розповіла про систему безоплатної правової допомоги та останні зміни, що стосуються реформування територіальних органів юстиції і створення на їх базі бюро правової допомоги.

«На сьогодні в Сумській області  успішно працює Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, чотири місцевих центри з надання безоплатної вторинної правової, в тому числі Шосткинський місцевий центр, а з 1 липня 2016 року в селищі Ямпіль також запрацює бюро правової допомоги, що значно спростить доступ кожної людини до якісної правової допомоги» – зауважила Юлія Зацаринна.

Також під час семінару фахівець центру роз’яснила учасникам семінару  порядок проведення конкурсу на заміщення вакантних посад керівників бюро правової допомоги та умови, на яких можна взяти участь у конкурсі.

 

Юлія Зацаринна та директор Ямпільської центральної районної бібліотеки Лариса Погребнова домовилися про  скайп-консультування для відвідувачів бібліотеки в рамках проекту «Бібліоміст». Про дату та час таких консультацій буде повідомлено окремо.