назад
06.03.18

Оновлений КІАС врахує пріоритети розвитку системи БПД

06.03.2018 KIAS 2З 1 по 3 березня у Києві відбулася робоча зустріч з питань, пов’язаних з удосконаленням роботи місцевих центрів з надання БВПД та впровадження оновленої комплексної інформаційно-аналітичної системи забезпечення надання безоплатної правової допомоги (далі – КІАС). Засідання робочої групи відбулося за підтримки проекту “Доступна та якісна правова допомога в Україні”.

Як зазначив на початку зустрічі директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк: «Нам дуже важливо почути думку наших колег на місцях, які безпосередньо працюють з клієнтами та надають правові послуги. Ми повинні бути зваженими у пошуках шляхів вирішення питань і не ігнорувати наявних проблем. Оновлений КІАС повинен враховувати перспективи розвитку нашої діяльності».

Серед учасників робочої зустрічі керівництво Координаційного центру, начальники управлінь, директори регіональних та місцевих центрів з надання БВПД (далі – РЦ та МЦ), представники Львівської та Одеської міжрегіональних ресурсно-комунікаційних платформ.

06.03.2018 KIAS 5

Участь у зустрічі взяла керівниця групи експертів проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні» Іванна Ібрагімова.

Переглянути список учасників

Під час триденної зустрічі учасники мали нагоду обговорити актуальні питання, пов’язані з удосконаленням окремих процедур роботи МЦ та впровадження оновленої КІАС, серед яких, зокрема:

• взаємодія між центрами з надання БВПД в частині перенаправлення звернень клієнтів, у тому числі, по ЦАС (цивільні та адміністративні справи) до тих центрів де знаходиться суд, що має розглядати справу та можливі механізми врегулювання таких питань;
• фіксація першої зустрічі адвоката/працівника МЦ з клієнтом;
• фіксація повного виконання адвокатом виданого йому доручення;
• надання БППД у письмовому вигляді;
• необхідність отримання від клієнта згоди на оброблення персональних даних під час надання БППД/БВПД;
• визначення переліку документів, що підтверджують участь адвоката/працівника МЦ у судовому засіданні;
• показники результативності роботи адвоката/працівника МЦ в ЦАС – визначення та врахування під час здійснення оплати послуг адвоката/працівника МЦ.

06.03.2018 KIAS 1

Учасники робочої групи обговорювали також питання щодо алгоритму дій у випадку, коли клієнт письмово відмовляється від надання БВПД, а також чи потрібно враховувати під час визначення права на БВПД в якості доходу особи – аліменти, що отримуються нею та/або соціальна допомога малозабезпеченій сім’ї, що оформлена на особу, яка потребує БВПД.

06.03.2018 KIAS 4

Детально обговорювали можливі варіанти порядку видачі доручень про надання БВПД у цивільних чи адміністративних справах на представництво інтересів чи складання процесуальних документів центром (РЦ чи МЦ) особам, які утримуються під вартою.

Окремо порушувалося питання повноважень працівників МЦ з урахуванням змін до процесуальних кодексів та запити МЦ до інших установ (ДФС, управління пенсійного фонду) щодо майнового стану заявників.

06.03.2018 KIAS 3

Напрацювання за результатами засідання робочої групи після їх обговорення із структурними підрозділами Координаційного центру з надання правової будуть відображені у відповідних актах інформаційно-роз’яснювального характеру Координаційного центру з метою спрощення роботи працівників, зокрема місцевих центрів з надання БВПД під час забезпечення надання БППД та БВПД.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook            YouTube YouTube            Google Google+  тTwitter