назад
20.04.17

Оператори контакт-центру в Сумах вчилися працювати у системі «WikiLegalAid»

SuR 2017 04 20 navchannya 3Ще один контакт-центр системи безоплатної правової допомоги розпочне свою роботу вже в травні. 7 операторів надаватимуть додзвонювачам правові консультації з різних правових питань. Для цього їм стане у нагоді довідково-інформаційна платформа правових консультацій «WikiLegalAid». Як правильно користуватись цією єдиною on-line «базою знань» системи БПД? – працівникам новоствореного контакт-центру розповіли сьогодні, 20 квітня, фахівчині Координаційного центру Олена Сінчук та Наталія Зайцева.

Саме з цією метою начальниця управління забезпечення доступу до правової допомоги Олена Сінчук та начальниця відділу експертно-аналітичного забезпечення надання правової допомоги Наталія Зайцева перебувають у Сумах у робочому відрядженні.

SuR 2017 04 20 navchannya 1

Олена Сінчук та Наталія Зайцева розповіли співробітникам Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області, відділом якого є згаданий контакт-центр, про довідково-інформаційну платформу правових консультацій «WikiLegalAid», куди фахівці системи безоплатної правової допомоги вносять інформації правового характеру з різних тем. Це спільна робота фахівців-юристів усієї системи, яка основана на реальній практиці надання БПД в Україні. Так, інформаційна база, яка функціонує за принципом відомої «Wikipedia», поповнюється правовими консультаціями з найактуальніших питань, що відповідають реальним запитам клієнтів системи, які приходять до офісів правової допомоги у всіх регіонах країни.

SuR 2017 04 20 navchannya 5

«Функціонування та розвиток «WikiLegalAid» є одним із важливих напрямків діяльності системи безоплатної правової допомоги в Україні з точки зору якнайефективнішого управління знаннями та забезпечення якнайкращого сервісу для наших клієнтів. Ми постійно підтримуємо «WikiLegalAid» в актуальному  стані відповідно до чинного законодавства. По суті – це готові правові консультації, відкривши які кожен фахівець в системі, який працює з клієнтом (у тому числі працівник контакт-центру), може швидко надати необхідну консультацію», – розповіла Олена Сінчук. За її словами, розуміння того, як працювати із зазначеною системою є обов’язковим для працівників БВПД, які займаються правовою діяльністю.

Наталія Зайцева провела сумським колегам тренінг щодо того, як саме користуватися «WikiLegalAid», акцентувавши увагу на вимогах до складання й розміщення правових консультацій та роз’яснивши, хто може виступати консультантом. Як зазначила вона, завдяки внесеним до платформи правовим матеріалам, консультанти системи можуть значно зекономити час у пошуку запитаної клієнтом інформації. Вона зазначила, що цілями платформи є покращення якості та повноти надання правових послуг, а також обмін досвідом між фахівцями у системі: «Наша мета – навчити працювати на платформі. Маю надію, що одними із основних консультантів, які будуть складати, редагувати та підтримувати в актуальному стані довідково-інформаційну платформу стане контактний центр у Сумах».

SuR 2017 04 20 navchannya 4

Переглянути презентацію Наталії Зайцевої

«WikiLegalAid» із системою статей на правову тематику дає можливість виробити чітку схему плану дій працівників контактного центру»,– поділився міркуваннями про тренінг начальник контактного центру у Сумах Олексій Рибалка.

Нагадаємо, що учора розпочав свою роботу в тестовому режимі ще один контакт-центр, який є відділом Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області. Метою утворення контактного центру є надання правової інформації, правових консультацій та роз’яснень будь-якій людині, яка звернеться по допомогу на «гарячу» телефонну лінію системи безоплатної правової допомоги в Україні 0-800-213-103. Наразі у тестовому режимі роботу контакт-центру забезпечують 7 працівників, які мають юридичну освіту.

Довідково: перший єдиний контактний центр системи БПД працює у Чернівцях із жовтня 2015 року. Його цілодобову роботу забезпечують 14 операторів. За півтора року роботи цього центру його оператори прийняли дзвінки від 178 516 додзвонювачів.

SuR 2017 04 20 navchannya 2


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook           YouTube YouTube            Google Google+       тTwitter