назад

Організація комунікацій в державних органах Карлівського та Машівського районів Полтавської області

21 липня 2016 року директор Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги здійснив ряд робочих зустрічей в місті Карлівка та селищі міського типу Машівка Полтавської області з посадовими особами органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Так, в Карлівці директор Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Рибас зустрівся з заступником голови Карлівської районної ради Володимиром Кравцовим.

В Машівці відбулись окремі робочі зустрічі з Головою Машівської районної ради Катериною Ткаченко та керівником апарату Машівської районної державної адміністрації Оленою Самойленко.

Під час зустрічей були обговорені питання щодо створення Бюро правової допомоги та запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань.

Також окрему увагу було приділено питанню права на безоплатну правову допомогу у контексті захисту прав внутрішньо переміщених осіб. Директор Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги наголосив посадовцям, що при вирішенні питання про забезпечення особи адвокатом, має значення не місце реєстрації особи, а фактичного її проживання.

Така вразлива категорія людей, які змушені були покинути свої домівки, майно, роботу, прибувши на нове місце, в процесі налагодження свого життя досить часто стикаються з проблемами, зокрема і правовими, та потребують сторонньої допомоги. Тому, Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги готовий надати первинну правову допомогу кожному, а визначених Законом України «Про безоплатну правову допомогу» осіб забезпечити адвокатом за рахунок держави.

Як в Карлівці, так і в Машівці було досягнуто домовленостей про необхідність проведення інформаційної кампанії та підвищення рівня правової обізнаності населення.

З питань отримання безоплатної правової допомоги кожен бажаючий може звернутись за номером прямої безкоштовної телефонної лінії 0-800-213-103