назад
11.12.17

Осіб, що відбувають покарання у Стрижавській виправній колонії №81 консультували фахівці Регіонального центру

08 12 2017 1

08 грудня 2017 року, фахівці Регіонального центру з надання БВПД у Вінницькій області відвідали Стрижавську виправну колонію №81. Розповіли про порядок отримання безоплатної вторинної правової допомоги та провели консультування громадян, які відбувають покарання.

Стрижавська виправна колонія №81 має середній рівень безпеки. В ній утримуються чоловіки, засуджені до позбавлення волі на певний строк, які раніше відбували покарання у виді позбавлення волі, чоловіки, засуджені до позбавлення волі на певний строк, які хворі на соматичні, ендокринологічні і офтальмологічні захворювання. При установі діє дільниця соціальної реабілітації та лікувальний заклад.

Головний спеціаліст відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Регіонального центру Анастасія Семенюк розповіла про систему БПД, функції центрів та бюро правової допомоги. Закцентувала увагу на порядку звернення засуджених осіб за отриманням безоплатної вторинної правовою допомоги та вимоги інформації, що має міститися в таких зверненнях.

08 12 2017 2

Після чого, заступник начальника відділу організації надання БВПД Регіонального центу Володимир Матюха провів консультування засуджених осіб. Були роз’яснені питання про відновлення права власності на нерухоме майно; відновлення документів необхідних для встановлення пенсії громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; порядок апеляційного та касаційного оскарження вироку суду; порядок розірвання шлюбу.

Були також звернення, що стосувалися «Закону Савченко», тобто Закону «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання», відповідно до якого, один день попереднього ув’язнення зараховується за два дні позбавлення волі при обчисленні судом строку покарання.

08 12 2017 3

Також, відтепер у Стрижавській виправній колонії №81 створено правовий куточок безоплатної правової допомоги. Він містить інформаційні буклети з різних правових питань, плакати ти зразки заяв та звернень. Загалом, за правовими роз’ясненнями та консультаціями звернулося майже 20 засуджених осіб.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області працює за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів). 


banner facebook 330x106