назад
12.10.15

Оскарження бездіяльності співробітників місцевої прокуратури – справа адвоката з Одеси

gulkevychАдвокат Дмитро Гулькевич, представляючи інтереси свого клієнта у Приморському районному суді м. Одеси, домігся задоволення його скарги у справі щодо оскарження бездіяльності посадових осіб прокуратури.

4 вересня 2015 року за правовою допомогою до Другого одеського місцевого центру з надання БВПД у справі щодо оскарження бездіяльності посадових осіб прокуратури звернувся Юрій Домброван. З його слів, протягом останніх років під час проведення досудового розслідування по факту нанесення ним тілесних ушкоджень та вогнепального поранення, працівниками одного із районних відділів ГУМВС України в Одеській області вчинялись неодноразові підробки документів та внесення неправдивих відомостей до документів, що свідчать про його вину у вчиненні кримінальних правопорушень.

По цьому факту клієнт звернувся до міжрайонної прокуратури із заявою про вчинення працівниками райвідділу ГУМВС України в Одеській області кримінальних правопорушень та внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань і проведення досудового розслідування. Міжрайонною прокуратурою відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені не були, у зв’язку з чим чоловік був вимушений звернутись до суду. Ухвалою слідчого судді міжрайонної прокуратури було зобов’язано внести відомості про вчинення кримінального правопорушення на підставі його заяви.

25 серпня 2015 року клієнт звернувся до прокуратури Одеської області з заявою про вчинення співробітником міжрайонної прокуратури кримінальних правопорушень, передбачених ст. 364, 366, 382 Кримінального кодексу України, щодо невиконання ухвали слідчого судді відносно внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомостей про вчинення кримінального правопорушення. Однак, в порушення вимог ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України посадовими особами прокуратури Одеської області не було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості, викладені в його заяві, та не розпочато досудове розслідування. На думку клієнта, вказані дії свідчили про бездіяльність посадових осіб прокуратури Одеської області. За цим фактом Юрій Домброван самостійно підготував та подав до слідчого судді відповідну скаргу.

Yurij Dobrovan klient

Юрій Домброван

Після звернення до Другого одеського місцевого центру з надання БВПД чоловіку того ж дня було надано адвоката, що розпочав діяти за дорученням № 30 для здійснення представництва інтересів клієнта у суді.

14 вересня 2015 року Приморським районним судом м. Одеси було розглянуто скаргу клієнта адвоката Дмитра Гулькевича на бездіяльність посадових осіб прокуратури Одеської області, про що видано відповідну ухвалу. За результатом розгляду, судом було зобов’язано службових осіб прокуратури Одеської області невідкладно внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення, що містяться у заяві клієнта від 25 серпня 2015 року.

Клієнт результатами діяльності свого представника у суді повністю задоволений, саме тому виявив бажання висловити подяку адвокату за проведену роботу, а Другому одеському місцевому центру з надання БВПД – за оперативну організацію прийому та призначення адвоката.

Наразі адвокат Гулькевич продовжує захист прав та інтересів клієнта Юрія Домбрована.

 


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+