назад

Основні проблеми переселенців та як їх вирішити – розповіли фахівці Новоград-Волинського місцевого центру

25.08.2016 - VPO25 серпня працівники Новоград-Волинського місцевого центру з надання БВПД спільно з фахівцями міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді провели семінар на тему: «Соціальний супровід та правовий захист внутрішньо переміщених осіб». Головна мета семінару: вивчення існуючих проблем внутрішньо переміщених осіб із тимчасово окупованих територій Луганської, Донецької областей та Криму.

Під час зустрічі інтегратор Віталій Радзивіл розповів присутнім про роботу системи БПД, відкриття бюро правової допомоги та актуальні зміни до чинного законодавства, що стосуються надання безоплатної правової допомоги та гарантій соціально-правового захисту переселенців.

Досить жвавим було обговорення забезпечення житлом переселенців, а точніше – його відсутність, а також безкоштовне навчання та харчування дітей в навчальних закладах, можливість отримання компенсації за пошкоджене чи втрачене майно та багато інших. На більшу частину питань працівники Центру надали відповідь, а ті що потребують додаткового вивчення будуть роз’яснені при наступній зустрічі, яка запланована в наступному місяці.