назад

Особам, що мають обмежені фізичні можливості, зокрема 76-річному чоловіку, що має статус внутрішньо переміщеної особи та 2 групу інвалідності, надана адресна правова допомога Другого одеського МЦ з надання безоплатної вторинної правової допомоги

04.02.2016.1Наприкінці грудня 2015 року до Другого одеського МЦ з надання БВПД за телефоном звернувся громадянин Щ., що має 2 групу інвалідності та вимушено приїхав до м. Одеси з Донецької області у 2014 році внаслідок проведення АТО.

Клієнт центру є самотньою людиною, що переніс операцію, і не має коштів для подальшого лікування, потребує допомоги у зверненні до суду з позовом про стягнення з доньки аліментів на його утримання, допомоги соціального працівника через неможливість самостійно пересуватись, а також оформлення його пенсії у зв’язку з переїздом.

04.02.16.2

 

22 січня за місцем проживання клієнта спільно виїхали заступник начальника відділу організації надання БВПД Мітрофанова Н. та адвокат Хлєбніков М.. Клієнту було надано консультацію про порядок отримання БПД та були оформлені документи для отримання послуг адвоката безкоштовно. Адвокат надав заявнику консультацію, встановив обставини його справи для того, щоб підготовити від його імені позовну заяву суду про стягнення аліментів на його утримання. Подальше представництво інтересів клієнта буде здійснено адвокатом в суді.

З метою вирішення соціальних питань заявника були залучені представники Одеського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, що допомагають внутрішньо переміщеним особам.