назад
01.03.19

Особливості електронного декларування

канівське бпд е-декларування27 лютого 2018 року головний спеціаліст Канівського бюро правової допомоги  Ірина Танана  провела для трудового колективу Канівського міськрайонного відділу ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Черкаській області навчальний захід на тему: «Особливості електронного декларування».

Метою цього заходу стала необхідність підвищення рівня знань посадових осіб щодо правильності заповнення електронної декларації. Фахівець бюро проінформувала присутніх про початок 1 січня 2019 року кампанії із заповнення електронних декларацій. Зокрема, розповіла про порядок доступу до системи Єдиного державного реєстру декларацій та про вирішення технічних проблем з цього питання, роз’яснила, які існують типи декларацій, коли їх слід подавати і який звітний період вони охоплюють. 

канівське бпд е-декларування.j2pg

Окрему увагу приділено необхідності суб’єкта декларування повідомити НАЗК про суттєві зміни у майновому стані, а саме: отримання ним доходу, придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів доходів громадян (96050 грн.), встановлених на 01 січня відповідного року, у десятиденний строк з моменту отримання доходу або придбання майна.

Наприкінці заходу присутнім надано відповіді на їх питання та доведено до відома контактну інформацію установ системи БВПД Черкаської області.