назад

Особливості соціальної та професійної адаптації учасників АТО обговорювали під час семінару

2016 08 29K 1Про систему соціальних послуг у сфері зайнятості та державні гарантії для військовослужбовців, які брали участить в антитерористичній операції, а також про право на безоплатну правову допомогу та його реалізацію розповіли ветеранам АТО під час семінару у Кельменецькому районному центрі зайнятості.

Захід проведено Кельменецьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги спільно з Кельменецьким районним центром зайнятості.


2016 08 29K 2Участь у семінарі взяли директор Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Усатий, начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Артем Дворський, начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Юлія Олійник, представники Кельменецького районного центру зайнятості та ветерани АТО.

Під час виступу працівники місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги зосередили увагу присутніх на розмежуванні поняття безоплатна первинна та вторинна правова допомога, розповіли про різновиди послуг, які надаються в рамках безоплатної правової допомоги, поінформували про те, яким суб’єктам можуть надаватись безоплатні правові послуги в рамках такої правової допомоги, а також про суб’єктів, які такі послуги надають.

Окрім цього, працівники місцевого центру надали правові консультації щодо питань, пов’язаних з виплатами у разі встановлення інвалідності, яка настала внаслідок поранення, отриманого під час виконання обов’язків в період проходження військової служби або внаслідок захворювання, пов’язаного з виконанням обов’язків військової служби, безоплатне та позачергове забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації учасників АТО.

Неабиякий інтерес у присутніх викликало питання про пільги, якими користуються учасники бойових дій, зокрема пільги з оплати житлово-комунальних послуг, медичного та санаторно-курортного обслуговування, виділення земельних ділянок, матеріальної допомоги учасникам АТО. З цих питань також надано відповідні консультації та роз’яснення.

2016 08 29K 3Наприкінці заходу серед учасників семінару розповсюдили буклети з корисною інформацією щодо пільг учасникам бойових дій та особам прирівняних до них, забезпечення ліками та лікарськими засобами, а також детальною інформацією про те, як реалізувати своє право на землю і житло.