назад

Особовий склад та засуджених, що перебувають у Ізяславській виправній колонії, інформували про право на безоплатну правову допомогу

ivk     Ізяславську виправну колонію №31 відвідали представники системи безоплатної правової допомоги та територіальних органів юстиції. В межах візиту, який відбувся 27 вересня, фахівці зустрілися з особовим складом установи й засудженими, а також повели індивідуальне консультування засуджених.

     Під час зустрічі з особовим складом колонії директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Наталія Стьопіна та начальник Ізяславського бюро правової допомоги Євген Хмиз розповіли про послуги, які надають центри з надання БВПД та бюро правової допомоги, порядок звернення до них. Принагідно ознайомили присутніх з завданнями загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

ivk1

     Про функції та повноваження Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області учасників зустрічі поінформувала перша заступниця начальника ГТУЮ Неля Продан.

     Начальниця Ізяславського районного відділу виконавчої служби Оксана Закревська пояснила працівникам установи зміст закону «Чужих дітей не буває» та порядок стягнення заборгованості зі сплати аліментів, зазначивши, зокрема, що засуджені, які є платниками аліментів, зобов’язані працювати у місцях несвободи.

     Спілкуючись із засудженими, зосередили увагу на питаннях, що стосуються порядку отримання безоплатної правової допомоги особами, які перебувають у місцях позбавлення волі, змісту та видів звернень, порядку перегляду справ у касайційній інстанції та у зв’язку з нововиявленим обставинами, складання процесуальних документів. Відтак відбулось індивідуальне консультування засуджених з різних питань.

     Усі охочі отримали друковані інформаційні матеріали з правових питань.

*   *   *

     Нагадаємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області розташований за адресою: вул. Свободи, 70, офіс 222, м. Хмельницький, 29000; тел. 0382 720-168, 720-169. 

     Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.