назад

Особи, які утримуються у Державній установі «Одеський слідчий ізолятор», отримали правові консультації та роз’яснення

Isolyator kons 228 вересня 2018 року, в межах спільного проекту Міністерства юстиції України та МГО «Міжнародна Ліга захисту прав громадян України» щодо безоплатної правової допомоги для засуджених та працівників ДКВС України «Справедливість та правовий захист», було проведено робочу зустріч між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області та адміністрацією Державної установи «Одеський слідчий ізолятор».

Від Регіонального центру участь приймала начальниця відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Альбіна Гаврильчик.

Ціль даного проекту полягає в новому форматі спілкування співробітників та засуджених, які зможуть обговорювати будь-які проблемні питання, що виникають в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах, та вирішити їх на місці. Велика частка осіб, які відбувають покарання, не знають своїх прав, а їх незнання веде до порушення.

В ході зустрічі Альбіна Гаврильчик розповіла про систему безоплатної вторинної правової допомоги, зазначила категорії осіб, які мають право на безоплатну правову допомогу згідно з ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», розповіла про види правових послуг, які включає в себе безоплатна вторинна правова допомога.

Представник центру провела консультування для осіб, які утримуються у Державній установі «Одеський слідчий ізолятор». В ході консультування було роз’яснено порядок звернення до Регіонального центру для отримання безоплатної вторинної правової допомоги, було роз’яснено, на які види правових послуг особи мають право, порядок отримання правової допомоги особами, які рахуються за судом.

Isolyator kons 1

Isolyator kons 3

Isolyator kons 2

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Одеській області:

Адреса: вул. Льва Толстого, 6, м. Одеса, 65023, Україна

Контактний телефон: (048) 726-22-23

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.