назад
19.04.16

Особи з обмеженими можливостями на семінарі дізналися про право на безоплатну правову допомогу

SAM 3745

18 квітня 2016 року в приміщенні Полтавського регіонального центру зайнятості відбувся семінар для інвалідів за участю представників Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Юлія Пирлик розповіла про зміст права на безоплатну правову допомогу, порядок його реалізації, зазначила категорії громадян, які мають право на таку допомогу. Більш детально увагу приділено підставам і порядку надання безоплатної вторинної правової допомоги інвалідам.

Крім того, присутнім повідомлено про те, що постановою Кабміну «Про реформування територіальних органів Міністерства юстиції та розвиток системи надання безоплатної правової допомоги» передбачено ліквідацію 586 територіальних органів Міністерства юстиції на районному та міському рівнях та утворення 428 бюро правової допомоги як відокремлених структурних підрозділів місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Наголошено на функціях, які будуть виконувати бюро та поінформовано присутніх про  конкурс з відбору кандидатів на посади керівників бюро правової допомоги.

По завершенню семінару його учасникам надано індивідуальні консультації та роз’яснення.