назад
26.07.18

Особи з вадами зору тепер мають змогу отримувати інформацію, викладену шрифтом Брайля, щодо системи безоплатної правової допомоги України.

    23 липня 2018 року, на території Боярського будинку відпочинку УТОС, з метою реалізації всеукраїнського проекту «Я МАЮ ПРАВО» та роз’яснення змін до чинного законодавства України, фахівцями Вишневського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ярославом Іванчуком та Аліною Чубатенко, спільно із спеціалістом об’єднаного управління Пенсійного фонду України в Києво-Святошинському районі, проведено правопросвітницький захід на тему: «Безоплатна правова допомога в Україні», «Особливості пенсійного забезпечення осіб із інвалідністю».

    Під час заходу розповсюджено буклети, надруковані шрифтом Брайля, які інформують про види безоплатної правової допомоги і про те, де саме та яким чином її можна отримати. Окрім того, у буклетах вказано номер телефону контакт-центру системи безоплатної правової допомоги, за яким цілодобово та безкоштовно можна отримати консультацію чи роз’яснення або іншу правову інформацію.

 

 

 

 

 

 

 

    Разом з тим проведено виїзний прийом громадян, під час якого надано правові консультації та роз’яснення стосовно встановлених пільг особам із інвалідністю по зору І та ІІ групи, відповідно до ст. 35, 38, 381 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні», щодо порядку розподілу майна, оформлення спадщини, встановлення права власності тощо.