назад

Отримано заявки від 118 претендентів на посади керівників бюро правової допомоги у Херсонській області

costum1Завершився строк заповнення заявок на участь у конкурсі з відбору кандидатів на посади начальників/заступників начальників бюро правової допомоги. 4 129 претендентів виявили бажання взяти участь у конкурсі, з яких 118 у Херсонській області. 

 

Саме стільки онлайн-заявок від претендентів на зазначені посади було отримано впродовж періоду збору заявок, що тривав із 4 квітня до 18:00 год 31 травня 2016 року включно. Найбільше заявок надійшло від претендентів у Київській (310 заявок), Львівській (304 заявки),  Дніпропетровській (276 заявок), Вінницькій (259 заявок), Одеській (192 заявки),Харківській (187 заявок),  Полтавській (185 заявок), Хмельницькій (184 заявки), Івано-Франківській (182 заявки) областях.

apps final

Заявки від кандидатів надійшли для роботи в усіх бюро правової допомоги. При цьому частина із цих 4129 кандидатів у відповідному полі заявки щодо бажаного населеного пункту, у якому буде відкрите бюро, зазначали можливість роботи у кількох таких населених пунктах.

Переглянути кількість заявок у розрізі областей та населених пунктів, де будуть утворені бюро

Що стосується віку, статі, досвіду роботи претендентів, то 53,3% кандидатів – жінки, 70,5% – мають юридичну освіту вище рівня бакалавра, майже 40% претендентів мають досвід налагодження діяльності “з нуля”. 51,2% з усіх, хто подав заявки на конкурс – віком до 30 років, 32,3% кандидатів – віком від 31 до 40 років.

Детальніше  про розподіл усіх претендентів за статтю/віком, освітою та загальним трудовим стажем

sex age edu exp final

Детальніше про робочий досвід претендентів

background 1 final

background 2 final

background 3 final

До уваги претендентів, які заповнили заявки на участь у конкурсі!

Відповідно до порядку проведення конкурсу наступним його етапом є проходження претендентами курсу дистанційного навчання «Вступ до системи безоплатної правової допомоги» впродовж 8 – 17 червня 2016 року. Нині триває аналіз заповнених заявок претендентів на відповідність встановленим в оголошенні про конкурс вимогам. Після цього, претенденти, чиї заявки відповідають таким вимогам, отримають запрошення для проходження дистанційного курсу на адреси електронної пошти, вказані претендентами у заявках.

Далі, претенденти, які відповідають встановленим вимогам та пройшли дистанційний курс, будуть запрошені на інтерв’ю шляхом надсилання регіональними центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги після 21 червня 2016 року повідомлення на адреси електронної пошти, вказані претендентами в заявках. Для проходження інтерв’ю необхідно буде прибути до приміщення відповідного регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та пред’явити паспорт громадянина України. Інтерв’ювання розпочнеться 30 червня 2016 року конкурсними комісіями, склад яких затверджено наказом Координаційного центру з надання правової допомоги № 220-аг від 26.05.2016 «Про затвердження складу комісій конкурсу з відбору кандидатів на посади керівників бюро правової допомоги».

Переглянути склад конкурсних комісій у розрізі регіонів

Прийняття на роботу здійснюватиметься директорами відповідних регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги відповідно до законодавства про працю України в межах повноважень та в порядку, що визначені Положенням про центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 10 березня 2015 р. № 329/5, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 10 березня 2015 р. за № 266/26711.

Методологічна підтримка проведення конкурсу здійснюється українсько-канадським проектом «Доступна та якісна правова допомога в Україні», що реалізується Канадським бюро міжнародної освіти і фінансується Міністерством міжнародних справ Канади.

 


© За матеріалами Координаційного центру з надання правової допомоги