назад

Овруцьке бюро правової допомоги надає консультації одиноким непрацездатним громадянам

08.09.2016 - invalidu (1)7 вересня головний спеціаліст відділу «Овруцьке бюро правової допомоги» Марина Ковальчук відвідала стаціонарне відділення по обслуговуванню одиноких непрацездатних громадян похилого віку при Овруцькому територіальному центрі Житомирської області, що знаходиться у с. Велідники, Овруцького району.

Під час візиту Марина Ковальчук роз`яснила громадянам функцій бюро правової допомоги, види правової допомоги, за якою можна звернутись до бюро, можливість отримати безоплатну юридичну консультацію, а за потреби – адвоката від держави для захисту своїх прав у суді.

«Такий спосіб надання правової допомоги є ефективним та необхідним, оскільки дає можливість доступу до безоплатної правової допомоги особам із обмеженими фізичними можливостями та інвалідністю, а також зручним, так як економить час і кошти громадян, які не можуть самостійно дістатися до місцевого центру або бюро», – впевнено затвердив директор відділення Василь Лелет.

Також Марина Ковальчук проконсультувала громадян із питань матеріального, соціально-побутового та медичного забезпечення інвалідів. Так, громадянка Соботюк М., інвалід І групи, отримала роз’яснення щодо оформлення спадщини, а громадянина Гусара. В., також інваліда І групи, проконсультували про розмір пенсії, передбаченої для інваліда відповідної групи та щодо користування лікарняною касою.

08.09.2016 - invalidu (2)


Normal 0 21 false false false UK

7 вересня головний спеціаліст відділу «Овруцьке бюро правової допомоги» Марина Ковальчук відвідала стаціонарне відділення по обслуговуванню одиноких непрацездатних громадян похилого віку при Овруцькому територіальному центрі Житомирської області, що знаходиться у с. Велідники, Овруцького району.

 

Під час візиту Марина Ковальчук роз`яснила громадянам функцій бюро правової допомоги, види правової допомоги, за якою можна звернутись до бюро, можливість отримати безоплатну юридичну консультацію, а за потреби – адвоката від держави для захисту своїх прав у суді.

 «Такий спосіб надання правової допомоги є ефективним та необхідним, оскільки дає можливість доступу до безоплатної правової допомоги особам із обмеженими фізичними можливостями та інвалідністю, а також зручним, так як економить час і кошти громадян, які не можуть самостійно дістатися до місцевого центру або бюро», – впевнено затвердив директор відділення Василь Лелет.

Також Марина Ковальчук проконсультувала громадян із питань матеріального,  соціально-побутового та медичного  забезпечення  інвалідів. Так, громадянка Соботюк М., інвалід І групи, отримала роз’яснення щодо оформлення спадщини, а громадянина Гусара. В., також інваліда І групи, проконсультували про розмір пенсії, передбаченої для інваліда відповідної групи та щодо користування лікарняною касою.