назад
17.08.18

Озброюємо жителів області правовими знаннями

64

У рамках реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» 17 серпня 2018 року фахівці Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД Анастія Гречка та Андрій Свєшніков провели на базі Державної установи «Полтавська виправна колонія  (№ 64)» лекцію бесіду на тему «Звільнення від покарання та його відбування». Також по завершенню заходу працював дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги, кожен бажаючий мав можливість отримати юридичну консультацію. Питання, з якими звертались громадяни стосувались виконання вироку суду в частині цивільного позову, відрахування аліментів, підстави позбавлення батьківських прав.

        Крім того, Андрій Свєшніков провів робочу із заступником начальника установи з соціально-виховної та психологічної роботи Державної установи «Полтавська виправна колонія (№ 64)» Олександром Вороною. Сторони обговорили напрямки подальшої співпраці, шляхи підвищення правової освіченості громадян та підготували графік дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги.

Цього ж дня, начальник Машівського бюро правової допомоги Максим Дворовенко провів на базі Машівської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості семінар на тему «Молодь на ринку праці».17.08.2018

Під час заходу фахівець бюро розповів учасникам про особливості працевлаштування молоді в Україні, додаткові гарантії, які передбачені законодавством для такої категорії громадян.

Крім того, присутніх було поінформовано про функції та завдання Машівського бюро правової допомоги та детально роз’яснено порядок реалізації права на безоплатну первинну та вторинну правову допомогу.

Нагадуємо, що реалізувати своє конституційне право на безоплатну правову допоомгу громадяни можуть звернувшись до Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою:м. Полтава, вул. Європейська 37/40, тел. (0532) 56-02-88.

Машівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: м. Машівка, вул. Незалежності, тел.: (05364) 9-14-11.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103, який обслуговується Всеукраїнським контактним центром системи безоплатної правової допомоги. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.