назад
27.11.19

Ознайомлення школярів з правами та обов’язками

25 листопада з метою підвищення правової обізнаності учнів працівниками Золотоніського місцевого центру з надання БВПД проведено правовий урок на тему: «Знай свої права, виконуй свої обов’язки» для школярів 1-5 класів Ковтунівського навчально-виховного комплексу “Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад”.
Під час заходу діти в інтерактивній формі за допомогою практичних вправ тагрививчали власні права. Адже знати та вміти захищати права потрібно з раннього віку, проте, не варто забувати про обов’язки. Тож, працівник місцевого центрузвернула увагу на правила поведінки у суспільстві:
· поводити себе так, щоб своєю поведінкою не порушувати права інших людей;
· поважати тих, хто тебе оточує;
· цінувати і піклуватись про своє здоров’я;
· не ображати і не принижувати інших;
· бути старанним учнем тощо.
Перевірити, як діти запам’ятали свої права вдалося завдяки грі «Піймай право за хвіст» та карті «Прав дитини». Розуміння власних прав допомагає становленню особистості дитини, а знання про обов’язки робить її більш відповідальною, навчає з повагою ставитися до інших.
Наприкінці заходу фахівець місцевого центру повідомила, що отримати юридичну допомогудіти можуть через систему безоплатної правової допомоги, зокрема, звернутися до Золотоніськогомісцевого центру з надання БВПД за адресою: м. Золотоноша, вул. Новоселівська, 1, офіс, 17, тел.: (0237) 2-35-83 або 0 800 213 103(цілодобово та безкоштовно у межах України).