назад
19.03.19

П‘ять місцевих центрів спеціалізуватимуться на комплексному вирішенні сімейних та родинних питань

F2 01П’ять місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у містах Вінниця, Дніпро, Київ, Львів та Суми матимуть спеціалізацію у сфері сімейних та родинних відносин. Новації впроваджуються у межах проекту «Комплексна допомога в сімейних та родинних відносинах».

«Минулого року кожен 6-й клієнт системи БПД звернувся за допомогою у сімейних справах. Кожен 11-й дзвінок до контакт-центру системи БПД стосувався правових проблем у родинах. Цим людям потрібна комплексна допомога, не лише правова, а й соціальна, медична, психологічна», – зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Метою проекту «Комплексна допомога в сімейних та родинних відносинах» є сприяння вразливим категоріям населення в комплексному отриманні правової та інших видів допомоги. Проект також заохочуватиме осіб, які постраждали від домашнього насильства або гендерно обумовленого насильства, звертатися за правовою допомогою до центрів з надання БВПД та іншою спеціалізованою допомогою до партнерських установ.

“Спеціалізація місцевих центрів БВПД є пілотною ініціативою, що має на меті підвищення якості надання правової допомоги центрами БВПД, які у майбутньому можуть спеціалізуватися на окремих правових питаннях у відповідності до потреб їхніх клієнтів та громад. Це, в свою чергу, сприятиме підвищенню спроможності системи БПД забезпечувати високий рівень надання послуг за рахунок управління знаннями, більш глибокого розуміння потреб і системних проблем, та розвитку партнерств”, – переконана менеджерка проекту “Доступна та якісна правова допомога в Україні” Оксана Кікоть.

Працівники п’яти місцевих центрів з надання БВПД навчатимуться ефективній комунікації з цією групою клієнтів, ідентифікації їхніх правових та інших потреб. Проект спрямований на посилення спроможності спеціалізованих місцевих центрів з надання БВПД до аналітики та визначення системних проблем у сфері сімейних та родинних відносин. Очікується, що у результаті впровадження проекту, будуть створені передумови для розвитку мережі спеціалізованих місцевих центрів з надання БВПД, які зможуть самостійно виявляти системні правові проблеми та спільно з ключовими партнерами та стейкхолдерами напрацьовувати можливі варіанти їх вирішення, адвокатувати вирішення системних правових проблем на місцевому, регіональному та національному рівнях.

Проект передбачає супровід клієнтів під час отримання допомоги в партнерських установах. Буде також розроблений алгоритм взаємоузгоджених дій державних органів, установ та організацій, які сприятимуть вчасному отриманню правової, психологічної, медичної, соціальної допомоги, інформаційних та інших послуг.

Проект діятиме до кінця вересня 2019 року. Він реалізується громадською організацією «Правозахисна організація «Права людини» у партнерстві з благодійним фондом «Легіон світла» та громадською організацією «Центр «Жіночі перспективи», мережею правових клубів PRAVOKATOR, системою безоплатної правової допомоги в Україні, за підтримки українсько-канадського проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання правової допомоги та фінансується Урядом Канади.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook   YouTube YouTube