назад
23.11.16

«Пам’ятку учасника АТО» презентували у Сумах

SuR 2016 11 23 ato 123 листопада в залі апаратних нарад у Сумській ОДА Сектор у Сумській області Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції разом із представниками громадської приймальні Української Хельсинської спілки з прав людини презентувала розроблений ГО «Юридична Сотня» інформаційний посібник про права, обов’язки та гарантії учасників АТО.

На відкриття презентації прибув губернатор Сумської області Микола КЛОЧКО.

Учасниками заходу стали Сергій СТОРОЖЕНКО, представник Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО та завідувач Сектору, Любов ШЕПЕЛЬ, головний спеціаліст Сектору у Сумській області Держслужби України у справах ветеранів війни та учасників АТО, Наталія Єсіна, помічниця координатора громадської приймальні УГСПЛ м. Суми, партнер ГО «Юридична сотня», Валентина ВОЛОБУЄВА, заступник директора Регіонального центру із надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області, Аліна КУРОВА, старший інспектор з особливих доручень відділу уповноважених Голови з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності.

SuR 2016 11 23 ato 2«Пам’ятка учасника АТО» була розроблена юристами-волонтерами спільно з  фахівцями  Міністерства оборони України, Міністерства соціальної політики України, Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО та Генерального Штабу Збройних Сил України.

Матеріал викладений у легкодоступній графічній формі на 168 сторінках. Покрокові інструкції допомагають і ветеранам, і військовослужбовцям, і членам їх родин не лише дізнатися про власні права, але й добитися їх реалізації та захисту.

Про корисність посібника розповіла присутнім Наталія ЄСІНА, помічниця координатора ГП УГСПЛ у Сумах: «У цій невеличкій брошурі розміщено інформацію про те як подавати заяви, перелік необхідних документів, наприклад, порядок оформлення виплат та видачі земельних ділянок. Крім того надано рекомендації щодо порядку дій в певних ситуаціях. Для зручності, ГО «Юридична Сотня» на своєму сайті зробила вільний доступ до електронного варіанта посібника».

У рамках презентації пам’ятки обговорювався загальний рівень поінформованості ветеранів та військовослужбовців про їх права та доступ до якісної допомоги та правової підтримки.

 Валентина ВОЛОБУЄВА наголосила на постійному веденні роз’яснювальних та консультативних робіт серед учасників АТО: «Регіональний та місцеві центри наразі користуються матеріалами, які були опубліковані в газеті «Урядовий кур’єр». Інформація, викладена в пам’ятці, є корисною не лише для учасників АТО, а й для їх сімей та родин, де є особи призивного віку».