назад

Vizut do Osupenko 1Минулого року, Осипенківська сільська рада затвердила Програму безоплатної правової допомоги населенню Осипенківської об’єднаної територіальної громади на 2017- 2018 роки (далі – Програми), кошторис якої склав 10 000 гривень.

 Головною метою зазначеної програми, було забезпечення якісного та комфортного доступу мешканців новоутвореної громади до безоплатної правової допомоги шляхом створення дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги. Як правило, переважна частина мешканців сільської місцевості не можуть самостійно дістатися до міста за отриманням фахової юридичної допомоги через брак коштів, відсутність транспортного сполучення, поважний вік або проблеми зі здоров’ям.

Виконавцями зазначеної Програми стали виконавчий комітет Осипенківської сільської ради та Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Vizut do Osupenko 3Через капітальний ремонт будівлі Осипенківської сільської ради, де й планувалось відкриття чергового дистанційного пункту доступу до безоплатної правової допомоги, строки реалізації Програми були змінені. І ось, нарешті, 01 листопада 2018 року, фахівці Бердянського місцевого центру завітали до села Осипенко аби в урочистій та святковій атмосфері дати старт реалізації вищезазначеної Програми.

Слід зауважити, що створення дистанційного пункту стало можливим завдяки плідній співпраці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях з німецьким товариством міжнародного співробітництва «GIZ», яке надало необхідне технічне устаткування для облаштування дистанційну пункту.

Директор Бердянського МЦ Євген Сухомлин детально розповів зібравшимся жителям громади, про всі можливі послуги та сервіси, які надає місцевий центр та якими можуть скористатися всі охочі, в тому числі і завдяки створеному дистанційному пункту доступу до безоплатної правової допомоги.

Щоб наглядно продемонструвати присутнім можливість отримання правової допомоги он-лайн, Євген Сухомлин з новенького комп’ютера зв’язався по Skype- зв’язку зі співробітниками відділу правової інформації та консультацій, які в разі необхідності завжди готові допомогти – надати фахову правову консультацію, або ж забезпечити доступ до безоплатної вторинної правової допомоги.Vizut do Osupenko 2

Окремо хочеться відмити, що в найближчий час планується відкриття аналогічної точки доступу й у Берестівській сільській об’єднаній територіальній громаді, з якюї місцевий центр налагодив тісну співпрацю.

Підсумовуючи, вкотре наголошуємо, що на досягнутому ніколи не можна зупинятись, завжди потрібно себе удосконалювати, вчитись новому та підкорювати нові й нові вершини – це гасло і є головним девізом для колективу Бердянського місцевого центру.

Звертайтесь за допомогою до установ системи безоплатної правової допомоги:

  • Бердянський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги  –  м. Бердянськ, вул. Свободи, 115/ 8,  тел. (06153) 4-89-42, скайп: berdyansk_center, ел.адреса:berdyansk.zaporizhya@legalaid. zp.ua
  • Постійнодіючий дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – м. Бердянськ, вул. Шмідта, 20, тел. (06153) 4-45-35,  скайп: berdyansk_center, ел.адреса:   berdyansk.zaporizhya@legalaid.zp.ua