назад
13.03.17

Педагогічних працівників Сумщини інформували про безоплатну правову допомогу

SuR 2017 03 13 ped 513 березня у Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти начальником відділу підтримки та розвитку інфраструктури Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Наталією ПОСТАВСЬКОЮ проведено лекцію на тему: «Безоплатна правова допомога – соціальна програма уряду». У заході взяли участь більше 200 осіб, серед яких – вчителі початкових класів,  загальноосвітніх дисциплін, вихователі дошкільних закладів, педагоги-організатори, керівники гуртків.

У ході проведення лекції учасники мали змогу ознайомитися із законодавчою базою; хронологією розвитку системи безоплатної вторинної правової допомоги в Україні; категоріями громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу; порядком отримання правових послуг у місцевих центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги та їх структурних підрозділах – бюро правової допомоги; порядок призначення захисника за кошти державного бюджету тощо.

SuR 2017 03 13 ped 1

У виступі зазначено, що співпраця юристів системи безоплатної вторинної правової допомоги Сумщини  з освітніми установами області здійснюється у рамках укладеного у 2017 році договору про співпрацю, у якому передбачено різні форми роботи, серед яких – проведення позакласних заходів з правового напрямку, тематичних правових уроків, бесід,  залучення юристів до  підготовки учнів-учасників олімпіади з правознавства тощо.

SuR 2017 03 13 ped 4

Педагогічним працівникам Сумщини Наталія ПОТАВСЬКА повідомила про відкриття  наприкінці березня цього року на базі Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відділу забезпечення роботи контактного центру, що буде цілодобово, без вихідних, надавати правові консультації у телефонному режимі усім громадянам України.

SuR 2017 03 13 ped 2

Як зазначила  Ірина ЗАХАРОВА, декан факультету підвищення кваліфікації та перепідготовки Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти: «Правова обізнаність кожного слухача курсів підвищення кваліфікації – вимога сьогодення. Важливу роль на сучасному етапі  відіграє процес формування правосвідомої поведінки учнів, проведення правових лекторіїв для батьків. І добре, що на шляху до спільної мети, освітні заклади області та юристи об’єднують свої зусилля щодо навчання правовим нормам вчителів, батьків, учнів».

SuR 2017 03 13 ped 6

Учасники зустрічі отримали буклети про отримання безоплатної  вторинної правової допомоги, функції бюро правової допомоги.

Довідково про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області:

Адреса: м. Суми, вул. Першотравнева, 29.

Тел. (0542) 603 645, 603 647, 603 649.

 

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0 (800) 213 103