назад
03.04.17

Педагогів Сумщини інформували про можливості системи правової допомоги

SuR 2017 04 03 oippo 13 квітня у Сумському обласному інституті післядипломної педагогічної освіти для вчителів загальноосвітніх дисциплін, початкових класів, вихователів дошкільних навчальних закладів та вихователів груп подовженого дня проведено лекцію на тему: «Безоплатна правова допомога – соціальна програма уряду». Загальна чисельність учасників заходу – більше 140 осіб.

Педагогічних працівників Сумщини  начальник відділу підтримки та розвитку інфраструктури Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Наталія ПОСТАВСЬКА ознайомила із законодавчою базою; хронологією розвитку системи безоплатної вторинної правової допомоги в Україні. Учасників заходу проінформовано, де в області можна отримати спеціалізовану безоплатну правову консультацію, а в разі потреби скористатися послугами адвоката за державний кошт із метою здійснення представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складання документів процесуального характеру.

SuR 2017 04 03 oippo 2

 

Наразі юристи системи БВПД активно залучаються до проведення правопросвітніх виховних заходів та  циклів лекцій з правової тематики для учнів.

Наталія ПОСТАВСЬКА також акцентувала на темі дистанційних пунктів доступу до безоплатної правової допомоги: «Дистанційний пункт доступу до БПД – це точка доступу до безоплатної правової допомоги, що функціонує на постійній основі за визначеним графіком в приміщенні установи, організації, закладу для громадян, які мають потребу в безоплатній правовій допомозі, але в силу різних причин (географічна віддаленість, відсутність вільного часу тощо) не мають можливості оперативно звернутися до місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (бюро правової допомоги). Одним із найпоширеніших способів організації роботи дистанційних пунктів доступу, що успішно застосовується місцевими центрами для зручного та оперативного спілкування з клієнтами, є використання Skуpe-зв’язку ».

Наголошено на підтримці ініціативи щодо створення дистанційних пунктів доступу на базі загальноосвітніх навчальних закладів.

Довідково про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області:

Адреса: м. Суми, вул. Першотравнева, 29.

Тел. (0542) 603 645, 603 647, 603 649.

 

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0 (800) 213 103