назад

Пенсійна реформа: усі подробиці в циклі правопросвітницьких заходів юриста Другого одеського місцевого центру

pensiyna reforma 2 MC 1pensiyna reforma 2 MC 1Наприкінці року головним спеціалістом відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної вторинної правової допомоги Русланом Станіславівом розпочато цикл правопросвітницьких заходів, що стосуються пенсійної реформи.06 листопада 2017 року для студентів Механіко-технологічного технікуму Одеської національної академії харчових технологій проведено лекцію на тему «Пенсія для молоді». Правопросвітницький захід спрямований на підвищення правової свідомості молоді з наступних питань:

  • причини запровадження пенсійної реформи;
  • переваги пенсійної реформи;
  • необхідність офіційного працевлаштування та сплату страхових внесків роботодавцем;
  • відмінності між трудовим та страховим стажем;
  • способи та шляхи отримання інформації, що стосується страхових внесків;
  • періоди часу, які відносяться до страхового стажу.

Також студентам були надані інформаційні буклети «Пенсія молоді». По завершенню лекції студенти заповнили анкети щодо їх ставлення до пенсійної реформи. 98% відсотків опитуваних змінили своє ставлення до даного питання і відтепер задумуються про свою пенсію.

pensiyna reforma 2 MC 4

13 листопада 2017 року в «Одеському автомобільно-дорожньому коледжі Одеського національного політехнічного університету» відбувся семінар для викладачів на тему «Що нового принесла пенсійна реформа».

Основні питання, які розглядались в ході інформаційної години :

  • збільшення страхового стажу для отримання пенсії;
  • оподаткування пенсії працюючим пенсіонерам;
  • достроковий вихід на пенсію.

pensiyna reforma 2 MC 3


22 листопада 2017 року для осіб з вадами слуху Одеської обласної організації УТОГ проведено роз’яснювальну роботу щодо новел в пенсійному законодавстві. Особливу увагу приділено пенсійному забезпеченню осіб з інвалідністю, адже вони потребують особливого піклування з боку держави.


pensiyna reforma 2 MC 1


pensiyna reforma 2 MC 2

За правовими консультаціями та роз’ясненнями можна звернутися до Другого одеського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Одеса, вул. Коблевська, 40. Тел: (048) 726-14-45, (048) 726-14-44.