назад

Перемога адвоката у боротьбі з газопостачальником

20170822 085028-118 липня 2017 року до Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулась клієнтка 1938 року народження, з питанням щодо поновлення пропущеного строку та скасування судового наказу про стягнення на користь Дочірного підприємства “Газ Мелітополя” публічного акціонерного товариства “Мелітопольгаз” суму заборгованості за спожитий природний газ, в розмірі 11263, 89 гривень.

       Відповідно виданого доручення Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги № ММЦ-761 від 19.07.2017  року адвокатом клієнтки було призначено Олену Яцуренко.

       При першій зустрічі з адвокатом клієнтка пояснила,  що  у 2007 році на підставі договору купівлі-продажу вона продала квартиру іншій особі. Про зміну власника квартири письмово повідомила ПАТ “Мелітопольгаз”, склавши відповідну заяву, та отримала довідку про відсутність заборгованості. В березні 2017 року клієнтка отримала лист з Мелітопольського міськрайонного  суду, про зобов’язання сплатити за газ більше одинадцяти тисяч гривень по квартирі, в якій вона вже 10 років не є власником.  Всі необхідні документи, які підтверджують, що вона не є  власником, клієнт надала в ПАТ “Мелітопольгаз”, однак це не дало бажаних результатів. У червні 2017 року жінка отримала від Мелітопольського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Запорізькій області повідомлення про примусове виконання судового наказу.

       В заяві про поновлення пропущеного строку та скасування судового наказу спрямованої до Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області, адвокатом були чітко викладені докази, що повністю спростовували вимоги ПАТ «Мелітопольгаз» про стягнення заборгованості.

       Відповідно до ч.1 ст. 105 ЦПК України боржник має право протягом десяти днів з дня отримання копії судового наказу та доданих до неї документів подати заяву про його скасування. Заява про скасування судового наказу може також бути подана органами та особами, яким законом надано право захищати права, свободи та інтереси інших осіб.

       Згідно ч.1 ст. 96 ЦПК України судовий наказ повинен відповідати певним вимогам. Вони повинні бути  документально підтвердженими та безспірними, тобто не може викликати сумнівів ні момент настання права вимоги, ні сума грошових коштів чи вартість майна. У наказному провадженні не може розглядатися спір про право.

       14 серпня 2017 року аналізуючи зібрані у справі докази Мелітопольський міськрайонний суд ухвалив: скасувати судовий наказ про стягнення заборгованості з надання послуг з газопостачання з клієнтки на користь ПАТ «Мелітопольгаз» суми заборгованості в розмірі 11263,89 грн., 3% річних-282,00 грн., інфляційних витрат в сумі 1624,45грн. та понесених судових витрат по сплаті судового збору в розмірі 800,00 грн. 

Це чергова перемога адвоката!

Нагадуємо, до Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ви можете звернутись:

  • за адресою: Запорізька область, м. Мелітополь, вул. Вакуленчука, 99
  • за телефоном: 096-523-98-55, (0619)43-00-58, (0619)43-00-59,
  • електронною адресою: melitopol.zaporizhya@legalaid.zp.ua,
  • за допомогою skype зв’язку: Мелітопольський місцевий центр з надання БВПД