назад

Перевірено роботу Кельменецького місцевого центру з надання БВПД

2017 03 29R6Учора, 28 березня 2017 року, працівники Регіонального центу з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області провели виїзну перевірку діяльності Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Плановий захід контролю провела робоча група у складі: директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області Аркадія Мунтяну, заступника директора регіонального центру Світлани Штефанчук та начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірини Довганюк.

2017 03 29R7У відповідності до визначено плану перевірки фахівцями регіонального центру було проаналізовано забезпечення доступності безоплатної вторинної правової допомоги, надання якої здійснює місцевий центр, дотримання процедури та строків надання такої правової допомоги відповідним категоріям осіб, визначених в Законі України «Про безоплатну правову допомогу».

Окрім цього, перевірено документи, що є підставою для прийняття місцевим центром рішення про надання безоплатної вторинної правової допомоги та документів, що підтверджують належність особи до однієї із вразливих категорій, визначених Законом. Окрему увагу приділено перевірці обґрунтованості прийняття місцевим центром рішень про надання та відмову у наданні безоплатної вторинної правової допомоги.

Також здійснено перевірку якості здійснення представництва інтересів осіб у судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами та якості складення заяв, скарг, інших документів правового характеру, що забезпечує відділ представництва місцевого центру.

За результатами перевірки робоча група встановила, що загалом, діяльність Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги здійснюється належним чином та відповідає основоположним ідеї та принципам системи БПД.

Підсумки проведеного заходу контролю та рекомендації будуть відображені у довідці перевірки.

Довідково! Кельменецький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги забезпечує правове обслуговування мешканців м. Новодністровськ, Кельменецького, Сокирянського та Хотинського районів Чернівецької області.

У складі місцевого центру функціонують Новодністровське, Сокирянське та Хотинське бюро правової допомоги.

Звернутися до фахівців центру можна за адресою: смт. Кельменці, вул. Довженка, 9. Телефон: (03732) 2 02 01. E-mail: kelmentsi.chernivtsi@legalaid.gov.ua

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103.
(Дзвінки на вказану телефонну лінію із стаціонарних та мобільних телефонів в межах країни є безкоштовними).