назад

Перше бюро правової допомоги у Запорізькій області відкрите!

1Сьогодні, 31 серпня 2016 року, відбулося урочисте відкриття першого, з 17 запланованих, бюро правової допомоги у Запорізькій області.

Як, на передодні відкриття новостворених відділів, зазначив Міністр юстиції України Павло Петренко, бюро правової допомоги – абсолютно нова структура з новою концепцією.

 

– Бюро правової допомоги – це нове обличчя Міністерства юстиції. Тут людина отримує консультацію, захист адвоката і роз’яснення того, які 2вона має права в цій країні. Я розраховую, що жителі з усіх куточків країни, приходитимуть сюди й отримуватимуть консультацію та допомогу, ‒ запевнив очільник Мін’юсту.

Участь  у відкриті Гуляйпільського бюро правової допомоги, що є самостійним відділом Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги прийняли голова Гуляйпільської районної державної адміністрації Запорізької області Олександр  Іщенко, голова Гуляйпільської районної ради Запорізької області Анатолій Клешня, голова громадської організації «Ветерани АТО» Геннадій Пилипенко, Гуляйпільський військовий комісар Дмитро Василіаді, директор Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Генадій Бородатий, начальник відділу правопросвітництва взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Бердянського місцевого центру Євген Сухомлин, начальник відділу персоналу інформаційної та матеріальної інфраструктури вищезазначеного центру Віктор Хлепітько.

На відкриття завітали представники місцевих засобів масової інформації, а саме кореспонденти Гуляйпільської районної газети «Голос Гуляйпілля» та газети «Актуальний погляд».

4Заступник начальника відділу «Гуляйпільське бюро правової допомоги» Микола Логвиненко у перший офіційний робочій день зазначеного бюро надав консультації представникам громадської організації «Ветерани АТО». На сьогодні ця категорія людей має величезну кількість запитань, серед яких найважливішими є психологічна адаптація після повернення до нормальних умов життя, працевлаштування, надання правової допомоги та соціальних послуг. Найбільше учасників Антитерористичної операції, які повернулися із зони ведення бойових дій, цікавить, як реалізувати право на земельну ділянку. Не менш актуальними були питання, що стосуються  житлово-комунального господарства, трудових відносин, прав на пільги тощо.

Микола Миколайович підтвердив, що кожний, хто звернеться до бюро, зможе отримати3 юридичні консультації та роз’яснення з правових питань, скористатися електронними сервісами Мін’юсту (фахівці бюро забезпечують доступ громадян до комп’ютерів з відповідним програмним забезпеченням, за допомогою яких особа зможе отримати доступ до електронних сервісів, надає консультації, роз’яснюють правила пошуку та порядок отримання відомостей із зазначених сервісів) та, за потреби, відповідно до визначених законодавством підстав, отримати адвокатські послуги для здійснення представництва інтересів у суді. Ті ж громадяни, які в силу певних обставин не можуть дістатися до бюро правової допомоги, а саме одинокі особи похилого віку та особи з обмеженими можливостями, отримають необхідну безоплатну правову допомогу за місцем свого перебування.

 

Гуляйпільське бюро правової допомоги знаходиться за адресою м. Гуляйполе, вул. Соборна, 103,

тел. (06145) 4-25-14, 4-25-13,

ел.адреса: gp-legalaid@ukr.net

Бюро правової допомоги працює з 8:00 да 17:00