назад

Перший полтавський МЦ з надання БВПД налагоджує співпрацю у Карлівському районі

22.09.2015 року директор Першого полтавського МЦ з надання БВПД Ігор Рибас разом з начальником відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги МЦ Тетяна Ражик відвідали м. Карлівку Полтавської області з метою зустрічі з адвокатами та налагодження співпраці з органами місцевого самоврядування, виконавчими органами та їх структурними підрозділами, а також із ЗМІ.

Начальник Карлівського районного управління юстиції Ірина Сущенко розповіла працівникам Першого полтавського місцевого центру про роботу громадської приймальні, створеної при районному управлінні юстиції та розповіла про загальні принципи її діяльності, після чого було проведено зустріч з адвокатами. У ході спілкування були обговорені важливі питання становлення та розвитку системи безоплатної вторинної правової допомоги, було наголошено на досягненнях адвокатів, які вже співпрацюють з Місцевим та Регіональним центром, їх позитивних практиках, обговорено порядок включення адвокатів до Реєстру адвокатів, які мають право надавати БВПД.

Після зустрічі з адвокатами Ігор Рибас, Тетяна Ражик спільно з Іриною Сущенко відвідали голову Карлівської районної державної адміністрації — Костенка Сергія Борисовича. На обговорення було поставлено ряд питань, зокрема щодо налагодження співпраці між суб’єктами первинної безоплатної правової допомоги, суб’єктами безоплатної вторинної правової допомоги та ОМС. Ігор Рибас повідомив Сергія Костенка про діяльність Першого полтавського місцевого центру з надання БВПД та важливість тісної співпраці. Тетяна Ражик розказала про необхідність підвищення правової культури громади Карлівського району. У свою чергу Сергій Костенко пообіцяв зробити все від нього залежне для поінформування громадян Карлівського району та домовився про здійснення запису та неодноразове оприлюднення інформації про місцевий центр на районному радіо. Того ж дня працівниками районного телерадіооб’єднання «Контаку» було здійснено відповідний запис за участі Тетяни Ражик та заплановано перше оприлюднення 25.09.2015 року.