назад
30.11.15

Перший та Другий місцеві центри з надання БВПД, БО «Світло надії» провели прес-конференцію щодо правової допомоги внутрішньо переміщеним особам

301112015

30 листопада 2015 року в приміщенні ОКІА «Новини Полтавщини», відбулася прес-конференція на тему: «Правова допомога для внутрішньо переміщених осіб».

В заході взяли участь директори Першого та Другого полтавських місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ігор Рибас та Людмила Бубир, координатор юридичної служби БО «Світло надії» Яна Кравченко.

З вересня цього року на базі БО «Світло надії» розпочав роботу Центр безоплатної первинної правової допомоги для переселенців. Допомога надається за підтримки ПРООН і Уряду Японії в рамках проекту «Забезпечення прав та законних інтересів ВПО в Полтавській області».

«Ми надаємо юридичну допомогу всім бажаючим: незахищеним верствам населення, переселенцям. Надаємо роз’яснення при виявленні правопорушень у соціальній сфері, в доступі до меддопомоги. Роз’яснюємо, як вирішити питання з влаштуваннями дитини до школи, садочка чи ПТУ, працевлаштування, отримати виплати та матеріальну допомогу», – повідомила Яна Кравченко.

 «Якщо юристи БО «Світло надії» направляють до нас людину з числа ВПО, то ми надаємо їй відповідну вторинну правову допомогу у складанні документів процесуального характеру та здійснення представництва інтересів особи в суді», – зазначив Ігор Рибас.

 «Такі центри працюють для малозабезпечених громадян України, для сиріт, для учасників АТО, для ветеранів. Звертатися до центрів люди можуть за місцем проживання. Також у майбутньому планують розширити коло осіб, які матимуть право на вторинну правову допомогу. Вже є відповідний законопроект», – розповіла Людмила Бубир.