назад

Підбиваємо підсумки: як працювала система БПД Рівненщини у 2017 році

гол

Сьогодні, 1 лютого, у приміщенні Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області відбулася розширена нарада під головуванням директора РЦ Василя Овдіюка.


Участь у заході взяли працівники Регіонального, Рівненського та Сарненського місцевих центрів з надання БВПД, а також керівники бюро правової допомоги.


Основне питання, що виносилося на порядок денний, стосувалося результатів діяльності системи БПД Рівненщини, зокрема, місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги.


1


Зокрема, директор Регіонального центру Василь Овдіюк окреслив основні зміни, що відбулися у системі БПД у 2017 році. Це, зокрема, стосується запровадження у Рівненській області пілотного проекту Офісу громадського захисту у кримінальних провадженнях, збільшення вдвічі розміру оплати за годину роботи адвоката за надання БВПД, змін у законодавстві, які набрали чинності з 1 січня 2018 року щодо розширення доступу до БВПД для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі та для дітей, а також питання залучення перекладачів для надання БВПД окремим суб’єктам права на таку допомогу.


Окрім того, особливу увагу Василь Овдіюк звернув на те, що був проведений черговий конкурс з відбору адвокатів, які залучатимуться до надання БВПД, в результаті якого понад 50 адвокатів Рівненщини отримали можливість долучитися до співпраці з системою БПД.

2


Керівники Рівненського та Сарненського місцевих центрів Алла Негрей та Юлія Міхнова прозвітували щодо діяльності МЦ. Так, упродовж 2017 року до Рівненського МЦ та бюро правової допомоги за правовою допомогою звернулися майже 11400 громадян, майже 1800 з яких потребували саме безоплатної вторинної правової допомоги. Варто заначити, що понад 500 громадян отримали БВПД без залучення адвокатів – силами працівників відділу представництва та бюро правової допомоги.


3


До Сарненського місцевого центру та підпорядкованих йому бюро правової допомоги за 2017 рік звернулися майже 5100 громадян, з яких майже 700 потребували БВПД. При цьому для 250 громадян БВПД надали працівники відділу представництва та бюро правової допомоги.


Довідково: Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Кавказька, 7. Тел. (0362) 46-01-09, (067) 604-59-55 (цілодобово). Телефон безкоштовної гарячої лінії 0 800 213 103 (цілодобово).