назад
23.02.18

Підхід та реалізація кейс-менеджменту в сфері зайнятості населення

23.02.2018 1

23 лютого 2018 року в приміщенні Машівської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості було проведено засідання круглого столу, з метою застосування принципово нових методів, спрямованих на розширення спектру заходів взаємодії з безробітним населенням з урахуванням їх індивідуальних характеристик, мотивації до працевлаштування. Однією з таких послуг є соціальний супровід при працевлаштуванні, що здійснюється за підходом кейс-менеджменту. 

У роботі круглого столу взяли участь начальник управління соціального захисту Ірина Фисуненко, директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Юлія Скриль, начальник Машівського бюро правової допомоги Максим Дворовенко. Із вітальним словом і наголошенням на актуальності цього підходу виступила директор Машівської районної філії Полтавського обласного центру зайнятості Зоя Галавур.

Під час роботи круглого столу Максим Дворовенко повідомив, що звернувшись до Машівського бюро правової допомоги, кожен громадянин зможе отримати безкоштовні консультації та роз’яснення з правових питань. Крім того, клієнти бюро мають змогу отримати доступ й до адвокатських послуг – якщо це необхідно та у випадку належності до визначених Законом України «Про безоплатну правову допомогу» категорій осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.23.02.20182

Крім того, фахівець бюро розповів про реалізацію загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», мета якого – підвищення правової свідомості українців та інформування їх щодо використання та захисту своїх прав у повсякденному житті.

Позитивна та дружня атмосфера сприяла плідному спілкуванню. Учасники круглого столу дійшли порозуміння щодо взаємодії всіх структур району, які надають соціальні послуги, та домовились про співпрацю при розв’язанні складних життєвих обставин безробітних осіб.

Нагадуємо, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу громадяни можуть звернувшись до Машівського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: с-ще. Машівка, вул. Незалежності, тел.: (05364) 9-14-11.