назад
11.06.18

Підлітки, які тимчасово перебувають у Київському центрі соціально-психологічної реабілітації для дітей №1 позбувалися звичок асоціальної поведінки

20180606 140619Сприяючи формуванню у дітей власної життєвої позиції та подоланню звичок асоціальної поведінки, задля зменшення випадків негативних явищ серед підлітків, фахівці Першого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги поспілкувалися з дітьми, що тимчасово перебувають у Київському центрі соціально-психологічної реабілітації дітей № 1.

 

«Якщо підліток неспроможний проявити себе і довести іншим свою дорослість загальновизнаними соціально-моральними нормами і способами, він намагається робити це будь-яким шляхом, іноді вдаючись до аморальних чи асоціальних вчинків…Багато біди трапляється від незнання дітей та байдужості дорослих!» – зазначила директор Першого київського центру з надання БВПД Леся Бурчак.

Центри з надання безоплатної правової допомоги, зокрема у межах реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!», покликані формувати правосвідомість та правову культуру молоді щодо прав та свобод людини. Отож, спеціалісти центру роз’яснили дітям можливість їх доступу до безоплатної правової допомоги з метою захисту своїх прав та основоположних свобод.

Також, під час бесіди підлітки почули про негативний життєвий досвід людини, який вона отримала внаслідок протиправних дій у підлітковому віці. Саме ці знання допоможуть дітям, які опинилися в складних життєвих обставинах, пристосуватися до життя та уникнути власних помилок.

Довідково:
Центр соціально-психологічної реабілітації дітей – заклад соціального захисту для тривалого (стаціонарного) або денного перебування дітей віком від 3 до 18 років, які опинились у складних життєвих обставинах, надання їм комплексної соціальної, психологічної, педагогічної, медичної, правової та інших видів допомоги.

Нагадуємо про те, що отримати консультацію або допомогу з будь-якого цивільного або адміністративного питання, а також звернутися по представництво у суді можна по буднях з 9:00 до 18:00 без обідньої перерви в одному з чотирьох київських місцевих центрів:

Перший київський місцевий центр

Адреса: бул. Верховної Ради, 33/1 
Телефон: 292-53-65 
Електронна адреса:    
  kyiv1.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Другий київський місцевий центр

Адреса: вул. Ділова (Димитрова), 14Б 
Телефон: 287-44-27 
Електронна адреса:    
  kyiv2.kyiv@legalaid.kiev.ua

       

Третій київський місцевий центр

Адреса: вул. Сімферопольська, 5/1 
Телефон: 566-01-19 
Електронна адреса:    
  kyiv3.kyiv@legalaid.kiev.ua

   

Четвертий київський місцевий центр

Адреса: вул. Кривоноса, 2А, 9 поверх, каб. 900 
Телефон: 593-97-60 
Електронна адреса:    
  kyiv4.kyiv@legalaid.kiev.ua

За єдиним телефонним номером системи безоплатної правової допомоги 0 (800) 213 103 завжди можна отримати інформацію щодо того, хто має право на безоплатну правову допомогу, можливості та порядку її отримання, актуальні адреси центрів та бюро правової допомоги по всій Україні або з інших питань функціонування системи безоплатної правової допомоги (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).