назад

Підсумки 2017 року: відбулась прес-конференція щодо розвитку системи надання БВПД

16 лютого 2018 року в залі засідань Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в області Михайло Євчук взяв участь у спільній прес-конференції щодо результатів роботи ГТУЮ в області та  системи безоплатної правової допомоги за 2017 рік.

 

2

На зустрічі директор Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Михайло Євчук розказав, що надання безоплатної правової допомоги надається визначеним категоріям осіб у цивільних та адміністративних справах, потерпілим і свідкам у кримінальних провадженнях, а також здійсненні їх представництва в державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами.

3

Директор Регіонального центру ознайомив присутніх із кількістю опрацьованих звернень за звітний період та результатами їх розгляду.

Михайло Євчук акцентував на розподілі клієнтів, яким було надано БВПД, за категорією осіб, а саме малозабезпечені, учасники бойових дій та особи, прирівняні до них, інваліди, внутрішньо переміщені  особи, діти сироти, особи,  щодо яких суд розглядає справу про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання такої недієздатною та поновлення цивільної дієздатності.

4

Директор Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області підкреслив про загальнонаціональний проект Міністерства юстиції України та Координаційного центру з надання правової допомоги «Я МАЮ ПРАВО».

У прес-конференції також взяли участь начальник та його перший заступник Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Микола Станіщук і Наталія Рожковецька, начальник управління виконавчої служби ГТУЮ в області Андрій Гайда.

5

6


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)